Ce note avea la școală Elena Ceaușescu

Ce note avea la școală Elena Ceaușescu

Elena Ceaușescu era prezentată de oamenii sistemului drept „doctor academician”, când de fapt, la fel precum soțul ei, terminase doar clasaele primare, cu mare dificultate.

Elena Ceaușescu și-ar fi schimbat complet numele la căsătorie. Înainte de mariajul cu Nicolae Ceaușescu, ea s-a numit Lenuța Petrescu. Și-a modificat și anul nașterii, de la 1916 la 1919. În satul natal i se spunea Lenuța lui Briceag, proclă care venea după tată, a dezvăluit istoricul Lavinia Betea.

Elena Ceaușescu: academician, dar abia știa să scrie și să citească

Soția lui Nicolae Ceaușescu a mers la o școală fără manuale și cu tăbliță în loc de caiete. Învățământul era o mare provocare pentru dascăli și copii, în condițiile în care, în mediul rural se punea accentul pe munca agricolă, pe gospodărie. Elena era un elev foarte slab, care ar fi rămas chiar repetent, dar documentele școale ale promoției au dispărut subit. Unii spun că au fost furate, alții spun că au fost arse.

Constantin Ilie, profesor în Petrești în 1989, a dezvăluit faptul că Elena Ceaușescu avea multe note de 2, 3 și 4 mai la toate materiile, iar la purtare 4 și 5.

Elenei Ceaușescu nu prea i-a mers cu învățătura, motiv pentru care la 17 ani a plecat la București, unde s-a angajat ucenică într-o fabrică de confecții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`