Ce ne așteaptă în anul 2025? Analist economic: Urmează o recesiune severă. Vor începe să taie cu barda inclusiv de unde nu trebuie tăiat, dar după alegeri (VIDEO)

Ce ne așteaptă în anul 2025? Analist economic: Urmează o recesiune severă. Vor începe să taie cu barda inclusiv de unde nu trebuie tăiat, dar după alegeri (VIDEO)
Radu Soviani

Analistul economic, Radu Soviani, a fost prezent în studioul B1 TV, în cadrul Știrilor B1, prezentate de Irina Petraru, unde a anticipat ce ar urma să se întâmple începând cu anul 2025, după ce trec alegerile de anul viitor.

“Mie mi-e foarte greu să anticipez din partea unor domni cărora nu le pasă de îngrijorări ceea ce vor face ei, dar pot face apel la istorie. În istorie, ce sa întâmplat? 2008, criza era deja aici, 2009 alegeri de președinte, Parlament. n-au luat nicio măsură, dar într-adevăr, în 2010 au venit cu tăiat de TVA, tăiat de salarii, amândouă măsurile mai dure decât ar fi trebuit. Nu trebuiau luate amândouă odată, trebuiau luate complementar, într-o măsură mai mică, iar atunci au împins recesiunea din 2008 până în 2012, deci toate țările au ieșit din recesiune 6,9,12,18 luni, România a stat în recesiune atunci din 2008 până în 2012, a stat 48 de luni și anumite segmente ale populației, anumite segmente ale economiei nu și-au revenit nici în prezent.

Deci anticiparea mea, și sper să nu se întâmple, este că urmează o recesiune severă. Frustrarea domnilor ăstora cărora nu le pasă de îngrijorările a ceea ce relevă din măsurile pe care vor să le ia, se vor transforma în măsuri pompieristice, ad hoc, draconice și vor începe să taie cu barda inclusiv de unde nu trebuie tăiat, dar după alegeri, dacă piețele financiare mai rezistă până atunci. Dobânzile la care se împrumută România, 7 %, printre cele mai înalte din Uniunea Europeană. Deci populația va trebui să plătească în continuare dobânzi, rate majorate.

În continuare vor avea măsuri care vor lovi economia. Lucrurile se agravează din punct de vedere al evoluției datoriei.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`