Unul dintre cele mai utilizate alimente din bucătărie poate să fie folosit și în creșterea trandafirilor. Specialiștii spun că acesta este un îngrășământ natural care îmbunătățește vitalitatea solului.
Sarea Epsom sau sarea amară, este cunoscută și sub denumirea de sulfat de magneziu și este un îngrășământ natural care îmbunătățește vitalitatea solului și ajută trandafirii să crească, potrivit Click.ro.
Acest lucru este datorat conținutului de magneziu și sulfat, două minerale importante pentru plante. Sarea Epson nu conține chimicale și nu se acumulează în sol, iar pentru a contribui la creșterea trandafirilor este necesar să fie aplicată din când în când pe pământ.
Sarea Epson este benefică și pentru plantele la ghiveci, deoarece înverzește frunzele îngălbenite ale plantelor, îndulcește fructele și chiar și legumele, înfrumusețează, înverzește gazonul, reduce șocul de transplantare, ajută la absorbția de nutrienti, contribuie la germinarea semințelor și previne răsucirea frunzelor.
Pentru a fi eficientă trebuie să fie amestecată cu apă, iar plantele la ghiveci să fie udate odată pe lună cu această soluție sărată. De asemenea, sarea Epson contribuie la îndepărtarea insectelor sau a melcilor de lângă florile de grădină, deoarece gândacii nu suportă gustul și mirosul acestui compus mineral.