Ce îi scrie lui Moş Crăciun un copil ucrainean. “Sper că nu ai fost doborât!”

Ce îi scrie lui Moş Crăciun un copil ucrainean. “Sper că nu ai fost doborât!”
Sursa foto: Pixabay

Ce în scrie lui Moş Crăciun un copil ucrainean. “Sper că nu ai fost doborât!”. Atacurile rusești asupra infrastructurii civile din Ucraina s-au escaladat în ultima lună.

Ce în scrie lui Moş Crăciun un copil ucrainean. “Sper că nu ai fost doborât!”. Atacurile rusești asupra infrastructurii civile din Ucraina s-au escaladat în ultima lună, iar aceasta a afectat grav copiii.

„Aceste atacuri au provocat traume în rândul copiilor şi au transmis un val intens de teamă și spaimă, în comunitățile deja aflate profund în dificultate.

Ele au lăsat milioane de copii din Ucraina fără acces la electricitate, încălzire și apă, expunându-i la daune suplimentare grave, pe măsură ce temperaturile scad”, spune Regina De Dominicis, director regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală.

Cel puțin 10.000 de civili, inclusiv peste 560 de copii, sunt confirmați ca uciși, de când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, în februarie 2022, a declarat Misiunea Națiunilor Unite de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina.

Peste 18.500 de persoane au fost rănite. ONU consideră că cifrele reale sunt probabil semnificativ mai mari, din cauza provocărilor și întârzierilor implicate în verificarea deceselor în zonele în care au loc ostilități.

Din scrisoarea ei către Santa Claus, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`