Ce greșeli au fost descoperite la recalcularea pensiilor? Silvia Dinică (USR): Asta era o muncă ce trebuia făcută înainte, astfel încât oamenilor să li se prezinte o variantă corectă (VIDEO)

Ce greșeli au fost descoperite la recalcularea pensiilor? Silvia Dinică (USR): Asta era o muncă ce trebuia făcută înainte, astfel încât oamenilor să li se prezinte o variantă corectă (VIDEO)
Sursa foto: Silvia Dinică / Facebook

Casa Națională de Pensii a comunicat 4 greșeli descoperite în ceea ce privește recalcularea pensiilor.

Ce greșeli au fost descoperite la recalcularea pensiilor

  1. Preluarea incorectă a datelor din documentele justificative, adică modul în care le-au introdus
  2. Interpretarea eronată a legislației. Aceasta poate duce la erori în determinarea stagiilor contributive/necontributive, a punctajelor, a datelor de referință pentru calculul pensiilor. Certificarea/declararea incorectă a datelor de către angajatori
  3. Comunicarea inexactă/lipsa comunicării din partea beneficiarilor. Beneficiarii au obligația de a comunica orice modificare ce poate influența cuantumul pensiei.
  4. Calculul eronat al diferențelor dintre pensiile cuvenite și cele încasate. Această eroare poate apărea în cazul recalculărilor și revizuirilor

„Toate lucrurile astea puteau fi făcute înainte”

Senatoarea USR, Silvia Dinică, a avut o intervenție în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a vorbit despre greșelile descoperite în deciziile de recalculare a pensiilor.

“Și-au dat seama, dar și-au dat seama în momentul când oamenii, disperați, au venit la ghișee ca să solicite niște lămuriri. Toate lucrurile astea puteau fi făcute înainte, adică puteai să verifici cu softul respectiv, care nu știm dacă există sau nu există, știm doar că s-au plătit niște milioane de euro pe el.

Puteai să verifici cum se modifică aceste sume și pe aceste modificări, în sensul în care scădeau aceste decizii de pensionare, să te uiți în urmă și să vezi de ce au rezultat aceste scăderi semnificative, e corect, nu e corect, adică asta era o muncă care trebuia făcută înainte, astfel încât oamenilor să li se prezinte o variantă corectă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`