Ce fruct ne oferă protecție solară? Milaela Bilic explică cum ajută aceste fruct
Nutriționista Mihaela Bilic a explicat care este fructul care ne poate oferi protecție împotriva razelor solare. Acesta se găsește și la noi în țară.
Caisele sunt fructe delicioase, dar și cu un indice glicemic scăzut
Caisele sunt fructe care pe lângă că sunt delicioase, conțin și aproximativ 50 de calorii pe 100 g, având un indice glicemic scăzut. Astfel, sunt potrivite pentru persoanele cu probleme de greutate sau diabet zaharat. În plus, caisele sunt o sursă valoroasă de fibre, esențiale pentru sănătatea digestivă, potrivit click.ro.
„Sunt prin definiție fructele verii. Sunt portocalii, parfumate și zemoase. Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta. Este vorba de caise și piersici de care trebuie să profităm, sezonul lor e scurt și ține doar 3 luni pe an, din iunie până în august. De ce putem considera caisele desertul ideal al verii? Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac eficient pofta de dulce și nu îngrașă. Secretul stă în conținutul mare de pectine și sorbitol. Pectinele sunt fibre solubile care se umflă la contactul cu apa, cresc senzația de sațietate și reduc absorția de grăsimi și zahăr în sînge. Sorbitolul este un alcool de zahăr care satisface gustul dulce, dar are 30% mai puține calorii și se absoarbe lent/parțial”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Caisele oferă protecție împotriva razelor solare
„Avem și beneficii la capitolul protecție solară: culoarea portocalie din caise și piersici este dată de pigmenți vegetali cu acțiune antioxidantă. Primul este betacarotenul, un precursor de vitamina A care ajută pielea să se bronzeze rapid și frumos. Celălalt este licopenul, o substanță care protejează pielea de îmbătrânire și de acționa nocivă a razelor ultraviolete. Și dacă vă spun că au un conținut mare de potasiu, care echilibrează gradul de hidratare al organismului, nu-i așa că o să puneți în geanta de plajă și niște caise/piersici bine coapte.”, a transmis nutriționista.