Ce fel de cartofi trebuie să folosești de fapt în salata de bouef. Secretul dezvăluit de gospodine

Ce fel de cartofi trebuie să folosești de fapt în salata de bouef. Secretul dezvăluit de gospodine
Sursa foto: Captura video

Salata de boeuf reprezintă un fel de mâncare preferat de români, adesea inclus în meniul festiv al sărbătorilor. De-a lungul timpului, rețeta a evoluat și a căpătat diverse forme, adaptându-se gusturilor gospodinelor. Cu toate acestea, există anumite detalii esențiale la care oricine ar trebui să acorde atenție.

Greșeala care poate strica total salata de bouef

Cartofii potriviți pentru salata de boeuf trebuie să aibă o textură fermă pentru a evita sfărâmarea în timpul fierberii. Este esențial să îi fierbi în coajă și să îi răcești rapid după fierbere pentru a păstra textura și aspectul dorit al preparatului.

Prin urmare, vei preveni asimilarea apei și te vei asigura că salata ta nu va fi ruinată de acest ingredient. Dacă nu folosești cartofii potriviți, preparatul nu va avea o consistență plăcută, ba chiar va deveni lipicioasă, scrie Fanatik.ro.

Așadar, timpul optim de fierbere a cartofilor pentru salata de boeuf poate varia în funcție de dimensiunea și tipul acestora, însă se recomandă să se situeze în intervalul cuprins între 15 și 20 de minute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`