Ce este oja semipermanentă și ce avantaje oferă?

Ce este oja semipermanentă și ce avantaje oferă?

Manichiura a devenit tot mai importantă, pe măsură ce accentul a început să cadă tot mai mult pe aspectul fizic impecabil. De aceea, oja semipermanentă este printre cele mai populare opțiuni pentru toate femeile care vor unghii clasice. Alături de gelul UV oferă un aspect estetic plăcut și durabilitate extinsă.

Ce este oja semipermanentă?

Oja semipermanenta este un tip de lac de unghii care necesită uscarea sub o lampă UV sau LED pentru a se întări complet. În formula sa se regăsește lacul tradițional alături de elemente din gel. De aceea este mult mai rezistentă comparativ cu oja normală. Rezultatul este o manichiură ce poate dura între 2 și 4 săptămâni fără să se deterioreze..

Ce avantaje oferă oja semipermanentă

Printre cele mai cunoscute și importante avantaje ale ojei semipermanente putem enumera:

Durabilitate crescută

Rezistența este în topul avantajelor oferite de oja semipermanentă. Manichiura poate ține până la 4 săptămâni în funcție de viteza cu care cresc unghiile și de stilul de viață al fiecărei persoane.

Aspect lucios și finisaj perfect

Finisajul perfect este ideal pentru femeile care vor o manichiură impecabilă. Nu există riscul ca unghiile să se ciobească. În plus, culoril nu se estompează. Unghiile își vor păstra astfel frumusețea pentru foarte mult timp.

Varietate de culori și modele

În  magazinele online vei găsi o gamă largă de culori și modele disponibile pentru oja semipermanentă, de la nuanțe clasice și subtile, până la culori vibrante și modele artistice complexe.

Timp de uscare rapid

Uscarea sub lampa UV sau LED este foarte rapidă, în doar câteva minute, comparativ cu oja obișnuită care necesită un timp de uscare mult mai mare și este predispusă să se strice înainte de a se întări complet.

Întărirea unghiilor

Sunt foarte multe tipuri de oje semipermanente care ajută la întărirea unghiilor naturale. Astfel acestea sunt protejate de rupere și deteriorare. Oja semi nu este un tratament specific unghiilor fragile, însă oferă un strat suplimentar de protecție.

Cum se aplică și cum se îndepărtează oja semipermanentă?

Aplicarea ojei semipermanente are nevoie de pregătirea corectă a unghiilor. În primul rând, se curăță și se pilește suprafața unghiilor pentru a permite aderarea ojei. Ulterior, se va aplica un strat de bază. Acesta este urmat de alte două straturi de ojă colorată. La final se aplică ultimul strat și anume finish-ul. Fiecare strat se întărește sub lampa LED sau UV.

Îndepărtarea necesită mai multă atenție comparativ cu oja normală. Procesul implică înmuierea unghiilor în soluție specială pe bază de acetonă. Ulterior se va folosi folie sau un tampon special pentru a elimina oja fără a deteriora unghia naturală. Este important să fie îndepărtată corect oja pentru a evita subțierea și deteriorarea unghiilor.

Astfel, oja semipermanentă reprezintă  o soluție perfectă pentru toate persoanele care vor o manichiură de lungă durată, practică și estetică. Aplicarea și îndepărtarea corectă sunt pași importanți pentru a evita deteriorarea unghiilor naturale. Având o gamă vastă de culori pe piață vei găsi cu siguranță tipurile de ojă de care ai nevoie și care ți se potrivesc în totalitate pentru a te bucura de manichiura perfectă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră