Ce este înșelătoria „cu apeluri pierdute” / La ce trebuie să fim atenți: „Nu sunați înapoi la aceste numere de telefon”

Ce este înșelătoria „cu apeluri pierdute” / La ce trebuie să fim atenți: „Nu sunați înapoi la aceste numere de telefon”
Sursa Foto: Flickr.com

Printre înșelătoriile legate de telefoanele mobile se numără și cea „cu apeluri pierdute”, care pare să fie una dintre metodele preferate ale infractorilor cibernetici. Multe dintre aceste apeluri sunt spam, adică printre cele mai periculoase.

Acestea au devenit, din păcate, din ce în ce mai frecvente. Infractorii susțin de obicei că fac parte din familie sau că sunt din grupul nostru apropiat pentru a obține bani sau detalii bancare.

Ce reprezintă înșelătoria „cu apeluri pierdute”

Chiar dacă pare că este puțin probabil ca un apel pierdut să reprezinte un pericol pentru banii noștri sau pentru detaliile noastre, în spatele unui apel pierdut poate să se afle unul dintre cele mai eficiente trucuri la nivel global. Marea eficacitate se datorează simplității înșelătoriei.

Asemenea și când primim o notificare pe telefonul mobil. Este normal să deblocăm telefonul și să vedem cine ne-a căutat sau ce s-a întâmplat. La fel și când primim un apel, avem aceeași tendință, să deblocăm telefonul, să verificăm și să sunăm din nou la numărul pe care l-am ratat.

Atunci când infractorii apelează numărul nostru de telefon, de obicei închid după două sau trei sunete tocmai pentru a nu avea timp când să ne uităm la mobil. Astfel, victima va vedea că are un apel pierdut de la un număr necunoscut, moment în care persoanele devin curioase.

Numerele de pe care am putea fi apelați sunt din afara țării, de aceea se va percepe o taxă suplimentară. Infractorii ar putea primi un procent din taxa pe care victimele o plătesc, ba mai mult pot primi chiar și bani în plus, relatează ziarulromanesc.de.

În momentul în care vedem un apel care au prefixele 355 (Albania), 225 (Coasta de Fildeș), 233 (Ghana) și 234 (Nigeria) ar fi bine să ignorăm complet aceste apeluri, mesaje sau interacțiuni, pentru că sunt cele mai frecvente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)
18:59 - Claudia Ghițulescu face dezvăluiri despre cearta cu Elena Merișoreanu. „A început să mă blesteme, să mă înjure, să mă jignească”
18:56 - Pizza cu droguri la un restaurant din Germania. Care era denumirea din meniu