Ce destinații aleg românii pentru vacanțele de Crăciun și Revelion. Ofertele agențiilor de turism sunt pe măsura tuturor buzunarelor

Ce destinații aleg românii pentru vacanțele de Crăciun și Revelion. Ofertele agențiilor de turism sunt pe măsura tuturor buzunarelor
Foto: Pixabay

Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou: sunt înregistrate de patru ori mai multe zboruri în apropierea datei de 25 decembrie, conform unui studiu publicat pe Vola.ro.

Un motiv ar putea fi că românii se întorc acasă de sărbători, în special din ţări precum Marea Britanie, țările nordice, Franţa, Italia, Germania sau Spania; referitor la zborurile din România către alte destinaţii, se pare că românii călătoresc cel mai mult spre Italia, Marea Britanie, Germania şi Spania, state unde se află comunităţi mari de români, deci se vor înmulți vizitele la familiile care locuiesc în diaspora.

”Românii vor să călătorească tot mai mult. Aşa se poate traduce anul 2022 atunci când ne referim la călătoriile cu avionul. Particularitatea acestui an este că, deşi cele mai căutate destinaţii pentru călătoriile cu avionul rămân marile capitale europene şi oraşe cu comunităţi numeroase de diaspora, românii au ţinut mai puţin cont de sezonalitate şi au ales pentru sărbători şi destinaţii care se află în afara sezonului”, se menționează în raportul amintit.

Cele mai solicitate destinaţii, conform sursei citate, rămân tot țările cu comunităţi mari de români, unde şi preţurile biletelor de avion mai mici: Benelux (Belgia, Olanda), Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie.

Cât costă un zbor, de sărbători, spre Vest

Preţul mediu este de aproximativ 150 euro/persoană pentru zborurile de sărbători.

Conform Vola.ro, rezervările pentru zborurile la revenirea în România sunt realizate pentru o persoană, în timp ce zborurile din România spre alte ţări au aproximativ 2 persoane/rezervare, ceea ce înseamnă că, de regulă, oamenii călătoresc în cuplu sau cu o persoană apropiată.

Potrivit Vola.ro, cele mai scumpe bilete de avion sunt cele de după Crăciun (27 decembrie) şi imediat după Anul Nou (2-3 ianuarie).

Ce fac românii de Revelion

În ceea ce priveşte zborurile de Revelion, studiul arată că 63% dintre zboruri sunt de întoarcere în România iar în privinţa destinaţiilor spre care călătoresc românii la cumpăna dintre ani se pare că Italia, Spania şi Marea Britanie se mențin în topul favoritelor, mulţi alegând marile oraşe pentru petrecerile de revelion.

Cei care şi-au rezervat biletele din timp, firesc, beneficiază de tarife mai mici iar cei care au achiziţionat biletele de avion cu minimum 6-8 săptămâni înainte de data zborului, preţurile au început de la 19 euro/persoană (spre Italia).

Românii nu ezită când vine vorba de soare în mijlocul iernii. Cele mai căutate destinații… calde

Madeira, Tenerife, Malta sau Tel Aviv sunt locuri cu temperaturi mai blânde, preţuri mai mici şi mai puţină aglomeraţie, iar cei care îşi doresc o vacanţă într-o zonă caldă pot profita de ofertele de sezon.

Astfel, spre Tel Aviv, de exemplu, zborurile dus-întors în perioada Crăciunului pornesc de la 275 de euro iar pentru Tenerife, preţurile pornesc de la 250 de euro; spre Malta, o destinaţie accesibilă, tarifele pentru zborurile de sărbători sunt mai mici, pornind de la 170 de euro.

Destinații de city-break

Destinaţiile preferate de city-break în Europa tentează prin diversitatea ofertei dar și a preţurilor: Londra (preţul zborurului pleacă de la 80 de euro), Roma ( de la 70 de euro), Madrid (de la 120 de euro), Berlin (de la 170 de euro).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`