Ce categorie de persoane poate avea probleme în urma consumului de pepene verde? Cum poate să le fie afectată sănătatea

Ce categorie de persoane poate avea probleme în urma consumului de pepene verde? Cum poate să le fie afectată sănătatea
Sursa foto: Shutterstock

Pepenele este unul dintre fructele favorite ale românilor, însă acesta poate crea probleme de sănătate dacă este consumat în exces. Chiar dacă are foarte puține calorii și este răcoritor, pepenele trebuie consumat cu moderație.

Ce probleme de sănătatea poate crea

Pepenele verde este un fruct foarte sănătos, însă există situații în care consumul în exces poate provoca probleme pentru sănătatea noastră renală. Acest fruct este bogat în apă și poate fi benefic pentru funcționarea optimă a rinichilor, însă poate provoca și anumite probleme renale, mai ales pentru persoanele care suferă deja de această afecțiune.

Pepenele are un conținut mic de potasiu, iar persoanele care suferă de probleme precum insuficiența renală nu vor putea elimina excesul de potasiu, care va trece direct în sânge, potrivit click.ro. 

Riscurile consumului zilnic de pepene

Dacă consumați pepene în fiecare zi, puteți să vă confruntați cu problemele grave, precum ritmuri cardiace anormale, iar în cazuri mult mai grave, chiar și cu un atac de cord. De aceea, medicii ne sfătuiesc să nu consumăm mai mult de o cană de pepene verde pe zi.

Totuși, pentru persoanele sănătoase, pepenele verde poate fi extrem de util pentru sănătate. Acest fruct delicios ne poate menține hidratați, iar licopenul din pepene, un antioxidant bogat, poate fi util împotriva cancerului de rinichi. Astfel, în situații obișnuite, pepenele verde este o alegere perfectă pentru vară, însă dacă avem probleme renale, trebuie să fim foarte atenți la cât de mult pepene consumăm.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`