Ce au găsit polițiștii în plafonul unui microbuz ajuns în Giurgiu. Șoferul s-a ales cu dosar penal

Ce au găsit polițiștii în plafonul unui microbuz ajuns în Giurgiu. Șoferul s-a ales cu dosar penal
Sursa foto: Media - politiadefrontiera.ro

Polițiștii de frontieră au găsit în plafonul unui microbuz ajuns în Giurgiu cantitatea de 92.640 de țigarete, adică 4.632 de pachete de țigări, în valoare de aproximativ 135.000 lei, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Peste 4.000 de pachete de țigări, găsite în plafonul unui microbuz ajuns în Giurgiu

„În data de 05.06.2024, în jurul orei 11:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean moldovean, în vârstă de 52 de ani, aflat la volanul unui microbuz înmatriculat în România”, se arată în comunicat.

În urma controlului de frontieră asupra microbuzului, echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a descoperit în plafonul mijlocului de transport, 92.640 de țigarete, adică 4.362 de pachete de țigări, având aplicat timbru fiscal bulgăresc.

Atât țigaretele, în valoare de 135.000 lei, cât și microbuzul marca Mercedes, în valoare de 35.000 de lei, au fost indisponibilizate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, față de șofer a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, a mai transmis Poliția de Frontieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`