Ce au descoperit specialiștii despre Ozempic. Boala pe care o poate trata medicamentul folosit de mulți pentru a slăbi

Ce au descoperit specialiștii despre Ozempic. Boala pe care o poate trata medicamentul folosit de mulți pentru a slăbi
Foto: Pixabay

Medicamentele pentru diabet care duc, de asemenea, la pierderea în greutate, cum ar fi Ozempic de la Novo Nordisk,  sunt studiate pentru a viza unele dintre cele mai greu de tratat tulburări ale creierului, inclusiv Alzheimer, potrivit Reuters.

Regimurile pentru diabet, de la Ozempic la vechile elemente de bază, cum ar fi insulina și metformina, par să abordeze mai multe aspecte ale sistemului metabolic implicat în boala Alzheimer, inclusiv o proteină numită amiloid și inflamație, spun cercetătorii.

Speranța este că îmbunătățirea utilizării glucozei și suprimarea inflamației în întregul corp – inclusiv a creierului – ar putea încetini progresia bolilor debilitante, cum ar fi Alzheimer și Parkinson.

Mai mulți oameni de știință intervievați de Reuters au subliniat creșterea cercetărilor care susțin testarea medicamentelor pentru diabet împotriva bolilor neurodegenerative.

Rezultatele sunt la ani distanță și succesul incert. Dar interesul a fost stârnit de datele pozitive recente privind medicamentele pentru Alzheimer, dezvoltate de Eisai Co Ltd cu partenerul Biogen și de Eli Lilly and Co, care arată că îndepărtarea plăcilor de amiloid lipicioase care s-au acumulat în creier poate îmbunătăți sau încetini declinul cognitiv cauzat de boala mortală care irosește mintea.

Dr. Suzanne Craft, profesor de gerontologie și medicină geriatrică la Școala de Medicină a Universității Wake Forest, a ținut un discurs principal la sfârșitul anului trecut, la o întâlnire științifică influentă despre boala Alzheimer, despre necesitatea de a testa tratamente precum medicamentele pentru diabet pentru a încetini progresul bolii Alzheimer.

Ea a spus că de atunci a fost abordată de companiile farmaceutice într-un ritm din ce în ce mai mare și în prezent efectuează un studiu Alzheimer pentru a evalua insulina intranazală în combinație cu un alt medicament pentru diabet.

Tratamentele pentru diabet pot spori beneficiul clinic al medicamentelor anti-amiloide și pot duce la stabilizarea completă sau chiar la o anumită recuperare la pacienții cu Alzheimer, a spus Craft.

„Aceasta este ceea ce fac aceste medicamente și ceea ce face insulina. Joacă un rol în regenerare. Și asta trebuie să se întâmple. Având în vedere rolul său în modularea funcției imunitare, poate împiedica acumularea de amiloid în continuare”, a spus  Craft.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)