Ce arată autopsia fetiței din Galați ucise în bătaie de mama ei. Autoritățile nu au luat nicio măsură, deși cunoșteau că era bătută crunt

Ce arată autopsia fetiței din Galați ucise în bătaie de mama ei. Autoritățile nu au luat nicio măsură, deși cunoșteau că era bătută crunt
Foto: Pixabay.com

Detalii cutremurătoare au ieșit la iveală în cazul copilei de 9 ani din Galați, ucisă în bătaie de mama ei. Procurorii spun că fetița ar fi fost lovită zile la rând și chiar arsă. De același tratament inuman ar fi avut parte și surorile ei mai mici, de 5 și de 7 ani.

Noi detalii în cazul fetiței din Galați ucisă în bătaie de propria mamă

Autoritățile ar fi fost înștiințate de către o educatoare despre bătăile crunte pe care copila le îndura, însă nu a fost luată nicio măsură pentru evitarea tragediei.

Grădinița a anunțat Direcția pentru Protecția Copilului, care a făcut o anchetă socială. Deși mama suferă de un handicap mental, rudele care trăiau în aceeași gopodărie au promis că o vor ajuta să-și crească fetițele, potrivit stirileprotv.ro.

În urma acestor anchete sociale, unchiul și mătușa care păreau a fi un sprijin pentru fetițe, au primit recomandarea de a cere tutela copiilor în instanță, dar nu au făcut-o.

Potrivit autopsiei, copila de 9 ani a fost lovită în mod repetat cu obiecte contontente. Mama fetiței i-a cauzat acesteia arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului.

Legiștii au stabilit că fata, elevă în clasa a III-a, a murit în urma unui șoc traumatico-hemoragic după ce mama ei a lovit-o repetat, timp de cinci zile, cu obiecte contondente – au precizat si procurorii. Pe corpul celei mici au fost găsite și arsuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`