Ce alimente sănătoase putem consuma la micul dejun și în ce cantități
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar pe rețelele de socialuzare găsim nenumărate idei de de mic dejun gustos și sănătos, foarte accesibile, iar unele dintre ele au devenit extrem de populare printre amatorii de hrană sănătoasă.
Una dintre ideile de mic dejun simplu și rapid, este terciul de ovăz. Îl putem consuma ca atare sau în combinație cu diverse fructe, proaspete sau congelate, miere, sirop de agave, sau unt de arahide.
Avocado sauclătitele americane
Clătitele americane sunt deliciul unui mic dejun de weekend în familie. Le putem prepara rapid și le putem consuma în combinație cu diverse fructe, sau sosuri. Dacă suntem la dietă, putem înlocui făina albă cu fulgi de ovăz, iar crema de ciocolată folosită ca topping, o putem înlocui cu diverse fructe proaspete. Le mai putem servi cu nuci și miere, sau cu sirop de arțar. Specialiștii ne avertizează că nici acestea nu pot fi consumate în cantități mari pentru că ne pot aduce kilograme în plus, scrie a1.ro.
Avocado este bogat în vitamine și grăsimi bune pentru sănătatea organismului, și poate fi inclus în orice preparat. Se poate include în omletă, în diverse salate, în sandvișuri cu bacon și brânză, în diverse creme aperitiv, dar se poate consuma și simplu, cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Însă, în pofida faptului că are nenumărate beneficii asupra organismului, specialiștii în nutriție ne recomandă să nu mâncăm mai mult de 1/2 avocado pe zi, pentru că este un aliment bogat în calorii.
Alte alimente sănătoase care nu trebuie să lipsească din bucătărie
- Printre alimentele sănătoase care trebuie să se regăsească în dieta ta se numără și pieptul de curcan. Având un conținut ridicat de vitamina B și zinc, această carne are foarte puține grăsimi, dar este bogată în proteine. De asemenea, este foarte ușor de gătit și poți alege dintre o mulțime de rețete care folosesc carnea de curcan. Desigur, încearcă să stai departe de garniturile grele sau sosurile pline de aditivi.
100 de grame de piept de curcan fără piele au în jur de 75 de calorii, deci poți să-l consumi cu încredere. Nutriționiștii recomandă să-l incluzi în dieta ta de 3 ori pe săptămână.
- Atunci când vorbim de alimente sănătoase care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta, nu putem să nu amintim și uleiul de măsline. Acesta este bogat în grăsimi monosaturate, care au un efect benefic asupra organismului și reduc riscul bolilor cardiace. Astfel, atunci când gătești este bine să înlocuiești untul, uleiul de floarea soarelui sau untura, cu uleiul de măsline. De asemenea, îl poți folosi și pentru salate.
O linguriță de ulei de măsline are în jur de 120 de calorii, ceea ce înseamnă că nu trebuie să consumi prea mult. Astfel, indiferent de ce gătești, încearcă să nu incluzi în dieta ta mai mult de 2 lingurițe de ulei de măsline pe zi.
- Nu știi ce să mănânci ca să-ți dezvolți mușchii? Răspunsul este simplu: mănâncă ouă. Acestea îți vor oferi doza necesară de nutrienți pentru ca mușchii tăi să se modeleze excelent și să facă față workout-urilor tale.
În ceea ce privește numărul de calorii, un ou mare are aproximativ 74 de calorii. Specialiștii spun însă că trebuie să ai grijă câte ouă mănânci, pentru că prea multe pot să-ți facă rău organismului. Astfel, ar fi bine să consumi maxim 7 ouă pe săptămână.
- Chiar dacă nu e vorba despre o mâncare, ceaiul verde nu poate să lipsească din lista alimentelor sănătoase pe care trebuie să le ai la îndemână. Dacă nu ești străin de lumea FIT, atunci știi cu siguranță că ceaiul verde are o mulțime de efecte benefice asupra organismului. Spre exemplu, poate să prevină cancerul, favorizează scăderea în greutate, încetinește Alzheimer-ul și nu numai. De fapt, specialiștii spun că ceaiul verde ajută în lupta împotriva aproape tuturor bolilor, de la cele de inimă, la o simplă răceală.
Pentru că are un număr foarte mic de calorii, aproximativ două pe fiecare cană băută, poți să bei cât ceai îți place. De altfel, medicii recomandă între una și trei căni, în fiecare zi.