Ce alimente nu trebuie lăsate în frigider mai mult de 24 de ore / Ce spun specialiștii

Ce alimente nu trebuie lăsate în frigider mai mult de 24 de ore / Ce spun specialiștii
Sursa foto: Freepik

Unele alimente nu ar trebui lăsate în frigider mai mult de 24 de ore pentru că se strică imediat. Acestea nu ar mai trebui consumate, chiar dacă nu prezintă niciun semn că s-au alterat.

Multor persoane li se întâmplă să cumpere, comande sau să facă mai multă mâncare decât pot să consume la o masă, punându-le în frigider, pentru a le consuma mai târziu.

Alimentele pe care nu ar trebui să le lași la frigider mai mult de 24 de ore

Un expert în alimentație trage un semnal de alarmă, punând în prim plan greșeala pe care o fac multe persoane. Aceasta poate provoca adevărate probleme de sănătate.

„Orezul și pastele nu trebuie păstrate mai mult de 24 de ore la frigider”, susține specialistul. Cu toate astea, în unele cazuri le savurăm și la câteva zile după ce le preparăm.

Deși nu prezintă semne că sunt alterate, orezul și pastele nu ar trebui consumate a doua zi. Orezul conține „spori de Bacillus cereus, o bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate”.

„O bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate, poate rezista până la 100 de grade și peste, iar cu aceste cicluri de reîncălzire putem face ca sporii să germineze și să înceapă să apară compuși toxici, toxine, care ne pot provoca gastroenterita.

Nu are niciun rost să numărăm zilele de când sunt în frigider sau de câte ori le reîncălzim, este suficient să facem asta o singură dată pentru apariția compușilor ce pot provoca probleme de sănătate. Cel mai bine este să consumăm orezul și pastele în ziua în care au fost preparate”, a explicat Beatriz Robles, tehnolog alimentar, potrivit playtech.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`