Ce alimente nu sunt recomandate pentru a fi consumate la micul dejun. Sfatul specialiștilor

Ce alimente nu sunt recomandate pentru a fi consumate la micul dejun. Sfatul specialiștilor
Foto: Pixabay

Dimineața se spune că este cea mai importantă masă a zilei, însă mulți dintre noi ne confruntăm cu problema timpului, așa că alegem să consumăm ceva rapid pentru a ne ține de foame, precum un covrig cald. Totuși, acest aliment consumat zilnic poate provoca probleme de sănătate, însă nu este singurul aliment care ar trebui evitat la micul dejun.

De nu trebuie să consumăm covrigi la micul dejun

Cei mai mulți covrigi conțin substanțe potențatoare de gust și zahăr. Aceșia pot fi adevărate bombe calorice, deoarece au până la 300 de calorii, însă fără nicio substanță nutritivă, potrivit adevărul.ro. 

Covrigii au un conținut crescut de zahăr care favorizează supraponderabilitatea și riscul dezvoltării diabetului zahar. Astfel, aceste produse nu sunt recomandate la a fi consumate în fiecare zi, deoarece de cele mai multe ori sunt fierți în apă, cu zahăr și potențiator de gust. Mai mult, acest aliment poate crea dependență  din cauza conținutului de făină, zahăr și sare.

Covrigii cu stafide sau cu ciocolată sunt și mai periculoși decât cei cu semințe, fiind echivalentul a trei felii de pâine. Pe pagina sa de TikTok, doctorul Sullivan a spus că „majoritatea covrigilor conțin și gluten, ceea ce poate fi problematic pentru mulți oameni”.

Ce alte alimente trebuie evitate la micul dejun

Dimineața ar trebui să nu consumăm nici sucurile ambalate, deoarece sunt bogate în zahăr sau sirop de porumb bogat în fructoză. Chiar dacă pare neașteptat, și sucurile cu 100% concentrație de fructe au o cantitate mare de zahăr, de aceea nu le face o opțiune mult mai sănătoasă față de băuturile carbogazoase.

„Băuturile zaharoase precum sucurile de fructe, cafelele cu lapte aromatizate sau băuturile energizante pot oferi o explozie inițială de energie. Cele mai multe sunt încărcate cu zaharuri adăugate și alte ingrediente artificiale”, avertizează specialistul.

Carnea procesată conține grăsimi nesănătoase

„Șunca crescută în mod convențional, cârnații sau alte tipuri de carne procesată pentru micul dejun conțin adesea grăsimi nesănătoase, niveluri ridicate de sodiu și alți conservanți. Aceste ingrediente pot contribui la inflamație și la retenția de apă, făcând dificilă menținerea unei secțiuni mijlocii slabe și tonice”, spune medicul.

Alte opțiuni de mic dejun care ar trebui evitate sunt vafele sau clătitele, deoarece sunt preparate în majoritatea cazurilor din făină,  ouă, zahăr și lapte, dar sunt adesea turnate cu sirop sau dulceață, care le transformă într-o gustare cu mult prea mult zahăr.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`