Ce a pățit un șofer român după ce a condus o Dacia Spring plină cu pasageri și bagaje. „Te lauzi că faci economie de 2 lei?”

Ce a pățit un șofer român după ce a condus o Dacia Spring plină cu pasageri și bagaje. „Te lauzi că faci economie de 2 lei?”
Foto: Facebook

Un șofer român a condus o Dacia Spring plină cu bagaje și pasageri, iar la final a avut parte de o surprinză mai puțin plăcută.
Dacia Spring este considerată de foarte mulți șoferi o mașină strict de oraș. Este un vehicul destul de accesibil în comparație cu alte branduri, conform Fanatik.

Această mașină are o autonomie limitată și variază în funcție de modul în care se conduce și de modul în care este utilizată. Mai mult, are nevoie de o încărcare regulată.

Ce a pățit bărbatul

Nu există nici spațiu foarte mare pentru bagaje sau pasageri. Dar, un român a vrut să îi testeze limitele și a umplut-o cu bagaje și pasageri.
Pe grupul Dacia Spring România, bărbatul și-a împărtășit experiența. Cursa cu patru pasageri și multe bagaje s-a finalizat cu o autonomie de peste 290 de kilometri.

„A spus cineva… bagaje? Peste 290 km autonomie, peste 290 litri spațiu de bagaje! Și 4 oameni la bord!”, a scris șoferul în textul care însoțește imaginea pe grupul Dacia Spring România.
De la această postare s-a stârnit o revoltă. Mulți l-au acuzat pe șofer că vrea să facă economie și că a depășit greutatea maximă admisă în interior. Alții au spus că nu știe să folosească mașina.
„Cred că depășiți greutatea maximă admisă. Și NU glumesc. Mașina are 1000 kg și 1300 maximă admisă. Calculați cu 4 persoane și bagaje.”, „Așa e când nu înțelegi pentru ce este făcută o mașină. În cazul de față o mașină pentru oraș, nu pentru exterior.”, „Nu știu cine nu înțelege despre ce pot să fac cu mașina pe care am cumpărat-o?!”, au fost doar o parte dintre comentariile primite.
Alte persoane au spus că el s-a făcut singur o victimă și că și-a pus viața în pericol.
Posesorul mașinii susține că poate face ce își dorește cu mașina pe care a cumpărat-o.

Unii i-au apreciat curajul

La polul opus se află persoanele care i-au apreciat curajul. L-au lăudat pe șofer și unii au confirmat că și ei au făcut mii de kilometri prin țară cu Dacia Spring fără nicio problemă și doar cu câteva pauze pentru încărcare.
„Citind Regulamentul (CE) nr. 1230/2012, aflăm că ”masă în ordine de mers” (1012 kg în cazul Spring) include șoferul de 75 kg. Așadar, până la 1.300 kg, cele 3 persoane și bagajele aferente nu au depășit în nici un moment această valoare”, a mai adăugat autorul postării după întreaga revoltă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`