Ce a mărturisit jandarmul care a intrat primul în autocarul de la Unirii / Turistul care a murit a fost conștient în primă fază

Ce a mărturisit jandarmul care a intrat primul în autocarul de la Unirii / Turistul care a murit a fost conștient în primă fază
Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Petre Pălărie, jandarmul care a intrat primul în autocarul implicat în tragicul accident din pasajul Unirii, înainte de Crăciun, se afla în timpul liber în momentul impactului. Acesta era în zonă și a încercat să ofere primul ajutor victimelor încarcerate, strivite de limitatorul de viteză.

Petre Pălărie a fost primul care a încercat să îi scoată de sub fiare pe turiști, pentru a le salva viețile. A reușit, cu excepția turistului de 53 de ani, pentru care nu s-a mai putu face nimic, acesta decedând în urma impactului.

Declarația jandarmului care a intrat primul în autocarul avariat de la Unirii

”Am intrat în autocar și i-am scos. Majoritatea erau plini de sânge”, a povestit jandarmul care a intrat printre fiare pentru a-i scoate pe turiștii greci.

A intervenit în forță, a rupt scaunele și a încercat să îi elibereze pe turiștii încarcerați. Tot el a fost și cel care i-a oferit un prim ajutor bărbatului de 53 de ani, pe care l-a găsit prins într-o menghină, însă conștient.

”Era pe partea stângă a autocarului. Era conștient. Erau bucăți de plastic din tavanul autocarului care îl presau destul de rău. Am scos bucățile de plastic”, a declarat acesta, potrivit observatornews.ro.

La sosirea echipajelor de prim-ajutor, turistul a fost descarcerat și resuscitat, însă la scurt timp a fost declarat decesul acestuia.

A fost efectuată autopsia turistului grec care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii

Turistul grec care a murit în accidentul de la Pasajul rutier Unirii era atât de rănit încât nu avea nicio șansă să scape cu viață, spun medicii legiști care au efectuat autopsia bărbatului, potrivit Antena 3.

Raportul semnat de medicii legiști arată că victima suferise leziuni incompatibile cu viața, politraumatism extrem de grav în zona toracică.

Avocatul șoferului a anunțat că va solicita despăgubiri de la administratorul de drumuri.

„Astăzi (n.r. marți, 27 decembrie) s-a făcut autopsia. Cu siguranță vor depune plângere! Și sunt îndreptățiți să facă chestia aceasta pentru că au trecut prin clipe foarte grele. Poate semnul acela avea o tonă sau mai mult, a rupt autocarul în două! A omorât un om, cine știe ce se mai putea petrece.

Din septembrie până acum sunt șapte accidente și nimeni nu își pune întrebarea aceasta. Caută vinovați printre șoferi și așa mai departe. Toate chestiile astea oare sunt întâmplătoare? Eu cred că poate nu a fost bine prinsă pentru că nu se putea desprinde. Cred că sunt conștienți oamenii ăștia care fac lucrările. Este ceva extrem de grav și acolo este răspunderea, la ei!”, a declarat avocatul șoferului grec.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră