UPDATE// Ce a apărut în craterul surpat din Slănic Prahova. Tasarea a stagnat

UPDATE// Ce a apărut în craterul surpat din Slănic Prahova. Tasarea a stagnat
Locul din orasul Slanic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranta in urma surparii unei strazi, 26 aprilie 2024. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

UPDATE: ora 15:30// Directorul Oficiului Județean de Cadastru și candidat PSD la șefia Consiliului Județean Prahova, Vergiliu Nanu, dă vina pe lucrările de gaze făcute în această iarnă, pentru surparea străzii.

„Nu au fost făcute studii geo-tehnice”, a menționat Nanu, conform G4media.

„Toată iarna au fost șanțuri pline cu apă aici”, a mai adăugat el.

De asemenea, Florin Chipeșiu, directorul Salinei Slănic, a precizat că o posibilă cauză a surpării ar putea fi infiltrațiile de apă în solul cu sare.

–––––––––––ȘTIRE INIȚIALĂ––––––––––––

La Slănic Prahova, unde craterul s-a adâncit și are 60 de metri lungime se așteaptă rezultatele anchetei, dar pământul pare că este într-o continuă mișcare.

Oamenii din Slănic stau la rude sau prieteni după ce au fost evacuați, dar încă nu au primit niciun răspuns referitor la ce se întâmplă în zona în care locuiesc, conform știrileprotv.

Unii au reușit să intre în casele lor din zona în care s-a surpat pământul pentru a-și mai lua din lucruri.

Fisura s-a extins

Luni dimineața, fisura s-a extins, un copac a căzut, iar un strâlp de electricitate și un brad sunt pe cale să fie doborâți la pământ.

Zona este în continuare supravegheată de jandarmi. Ultimele date arată că craterul de 60 de metri lungime s-a adâncit cu 20 de centimentri și se vede o acumulare de apă. Dar, autoritățile au transmis că tasarea a stagnat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`