CCR a făcut anunțul: Ce se întâmplă cu o lege importantă, contestată de Klaus Iohannis 

CCR a făcut anunțul: Ce se întâmplă cu o lege importantă, contestată de Klaus Iohannis 

Judecătorii de la Curtea Constituțională au anunțat că vor discuta pe 26 septembrie sesizarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la Legea pentru modificarea Statutului aleşilor locali, informează Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a contestat, miercuri, la Curtea Constituțională, Legea pentru modificarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

În sesizarea sa, șeful statului precizează că, „prin conţinutul său normativ, legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine dispoziţiilor art. 1 alin. (3) şi alin. (5) din Constituţie”.

Președintele arată că prin această lege se introduce o nouă sancţiune disciplinară pentru consilierii locali şi judeţeni, aceea a diminuării indemnizaţiei de şedinţă cu 10% pentru maximum şase luni. Pe de altă parte, între situaţiile care pot atrage aplicarea unei sancţiuni se introduce cazul încălcării „prevederilor legale referitoare la conflictul de interese”. Astfel, șeful statului susține că aceste dispoziții încalcă prevederile Constituției cu privire la cerinţele de claritate a legii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`