Judecătorii CCR au decis: Sesizarea lui Klaus Iohannis privind organizarea teritorială a fost respinsă

Judecătorii CCR au decis: Sesizarea lui Klaus Iohannis privind organizarea teritorială a fost respinsă

Sesizarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la modificările aduse Legii privind organizarea administrativă a teritoriului României a fost respinsă miercuri de judecătorii de la Curtea Constituțională, potrivit unor surse, citate de Agerpres.

Klaus Iohannis a contestat la CCR, în luna iulie, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României.

În sesizarea depusă de șeful statului se arată, printre altele, că există deosebiri majore de conţinut juridic între formele adoptate de cele două Camere ale Parlamentului.

În acest sens, președintele face referire la articolul potrivit căruia „se interzice orice modificare a limitelor teritoriale ale judeţelor, oraşelor, comunelor şi satelor care are ca scop sau efect schimbarea ponderii cetăţenilor aparţinând minorităţii naţionale în unitatea administrativ-teritorială în cauză, precum şi afectarea drepturilor şi libertăţilor acestora, decurgând din Constituţie, tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte”.

De asemenea, au fost criticate și prevederile prin care este modificată definiţia legală a oraşului şi a municipiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`