Cazul șoferiței care circula cu 198 km/h pe autostradă, dar a contestat procesul verbal și a câștigat. Există o greșeală pe care polițiștii rutieri o fac foarte des

Cazul șoferiței care circula cu 198 km/h pe autostradă, dar a contestat procesul verbal și a câștigat. Există o greșeală pe care polițiștii rutieri o fac foarte des
sursă foto: captură YT

De multe ori, procesele-verbale de contravenție întocmite șoferilor vitezomani sunt anulate pentru că magistrații nu își dau seama din filmări care este autovehiculul al cărui conducător auto este vizat. Spre exemplu este și cazul șoferiței care circula cu 198 km/h din 21 aprilie 2022.

Magistratul nu poate stabili maşina vizată de polițiști

Femeia a fost sancționată cu 2.900 lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 120 de zile pentru că a circulat cu 198 km/h pe secțiunea de autostradă unde viteza era de 100 km/h.

De asemenea, s-a mai reținut și faptul că petenta nu avea asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate. Șoferița a contestat procesul-verbal și a avut câștig de cauză la fond.

Motivarea instanței a fost faptul că: ”În înregistrarea depusă de intimat, se observă permanent două autoturisme care circulă în același sens în paralel și care par a avea viteze diferite.

În momentul în care viteza măsurată de aparatul radar este de 198 km/h, pe filmare cele două autoturisme circulă aproape în paralel, iar în imaginea surprinsă instantaneu punctul de măsurare a vitezei indicat cu semnul + se suprapune parțial cu ambele autoturisme, unul dintre acestea fiind cel condus de către petentă.

Altă șoferiță, aceeași problemă cu înregistrarea

Un alt caz asemănător se referă la un proces-verbal încheiat de polițiștii rutieri în 15 iulie 2022. O șoferiță a fost depistată că circula cu viteza de 152 de km/h pe autostrada A10, într-o zonă în care viteza era limitată la 100 de km/h.

”În înregistrarea depusă de intimat, se observă permanent mai multe autoturisme care circulă în același sens în paralel și care par a avea viteze diferite. În momentul în care viteza măsurată de aparatul radar este de 152 km/h, pe filmare se observă două autoturisme care circulă pe aceeași bandă, una în fața celeilalte, iar în imaginea surprinsă instantaneu punctul de măsurare a vitezei indicat cu semnul + se suprapune parțial cu ambele autoturisme dintre care unul este cel condus de către petentă.

În acest context, instanţa consideră că probele suplimentare prezentate de intimat nu sunt suficiente pentru a răsturna prezumţia de nevinovăţie de care se bucură petenta, aşa încât dubiul care subzistă cu privire la viteza de deplasare a autovehiculului condus de petentă poate profita numai acestuia şi justifică reţinerea netemeiniciei actului sancţionator”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, instanță care a analizat, pe fond, contestația depusă de femeie.

Aceasta a fost amendată cu suma de 1.305 de lei şi s-a dispus sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.AdsInstanța a anulat procesul-verbal, dar hotărârea a fost contestată de către poliție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`