Cazul Onești merge în instanță cu Poliția Română. Se cere o sumă uriașă, reprezentând daune morale

Cazul Onești merge în instanță cu Poliția Română. Se cere o sumă uriașă, reprezentând daune morale
Sursa foto: zdbc.ro

Cazul ucideriicelor doi electricieni de către Gheorghe Moroșan, în apartamentul din Onești, merge în instanță. Paul Iștoan, fratele lui Silviu, unul dintre meseriașii asasinați, a decis să se constituie parte civilă în procesul care va urma. Astfel, acesta intenționează să ceară daune morale Poliției Române, pentru intervenția eșuată.

Două milioane de euro va cere fratele electricianului. Banii ar urma să ajungă la fratele și soția lui Silviu, respectiv la copiii familiei. Avocatul Adrian Cuculis a făcut anunțul, pentru Evz.

„Paul (n.r. fratele lui Silviu Iștoan) s-a constituit deja parte civilă în procesul care va urma. El cere două milioane de euro de la Poliția Română pe care o consideră vinovată de moartea fratelui său prin felul defectuos în care au acționat forțele de ordine mobilizate acolo – luptători de la trupele speciale, negociator, polițiști.

Există multe indicii că lucrurile au mers extrem de prost în acea operațiune eșuată de salvare a ostaticilor care au fost uciși. Din cei două milioane de euro, unul îi va reveni lui Paul, fratele lui Silviu, 500.000 de euro soției lui Paul, adică cumnatei lui Silviu, și câte 250.000 de euro fiecăruia dintre cei doi copii ai fratelui victimei, adică nepoților celui ucis.

E sumape care am apreciat-o judecând în funcție de efectele dezastruoase pe care le-a lăsat în familia lui moartea brutală a lui Silviu”, a declarat avocatul familiei victimei ucise cu sânge rece.

De asemenea, fratele lui Silviu s-a gândit să doneze o parte din bani Poliției, pentru a-și antrena angajații, în vederea evitării episoadelor sângeroase precum cele petrecute la Onești.

În prezent, Moroșan se află încarcerat în Bacău, împreună cu soția sa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`