Cazul Caracal. Ce s-a ales de sora Alexandrei Măceșanu, la un an de la dispariția adolescentei

Cazul Caracal. Ce s-a ales de sora Alexandrei Măceșanu, la un an de la dispariția adolescentei
Sursa Foto: Gazete Duvar

Familia Măceșanu trece prin momente cumplite. După ce fiica cea mare, Alexandra, a dispărut, mezina familiei este obligată să repstecte o serie de reguli, transmite Impact.ro.

Părinții Alexandrei Măceșanu își fac griji că fetița lor ar putea păți ceva, așa că au luat măsuri drastice în privința minorei.

Cum decurge viața minorei la un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu?

În urmă cu un an Alexandra Măceșanu, o tânără de 16 ani a sunat la numărul de urgențe 112, pentru a semnala organelor de poliție faptul căa fost răpită și sechestrată, violată și bătută de monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, în vârstăde 60 de ani. Copila nu le-a cerut autorităților decât să o salveze din mâinile violatorului, sarcină care intră în atribuțiilor lor. Trei zile a durat până cândpolițistii au identificatlocația acesteia, deși pe fir a intrat imediat Serviciul de Telecomunicații (STS),care ar fi trebuit să descopere locația fetei în numai câteva minute. În cele din urmă, agenții de poliție s-au deplasat la locuința lui Gheorghe Dincă, însă fata dispăruse de la adresa cu pricina. Cel mai probabil, aceasta a fost mutată într-un loc sigur, după ce agresorul ei a observat că fata a alertat autoritățile locale. La audieri, Dincă a mărturisitpolițiștilor că a violat-o, a omorât-o, iar mai apoi a ars-o într-un butoi metalic. Ulterior, specialiștii au analizat fragmentele osoase găsite în butoniul cu pricina, iar rezultatele au confirmat faptul că resturile aparțineau tinerei. Înregistrarea cu apelul fetei la 112 a fost dată publicității și a provocat multă durereși revoltă în rândul populației. Toată lumea a blamat-o pe dispecera care se afla la celălat capăt al firului din cauză că ar fi tratat cu superficialitate cazul de la Caracal.

Fiica cea mică a familiei Măceșanu, păzită

IrinaMăceşanu are 11ani şi este sora Alexandrei Măceşanu, fata despre care Gheorghe Dincă a declarat că a ucis-o şi i-a ars cadavrul într-un butoi. De aproape un an de zile copila trăiește o dramă, consecință a dispariției surorii ei.Părinții fetei au fost neoiți să recurgă la măsuri drastice de teamă că ceva rău s-ar putea întâmpla cu aceasta. Cuplul a rămas cu sechele din momentul în care li s-a pus în mână certificatul de deces care atestă că Alexandra Măceșanu a murit în urma unor acte de violență. Astfel, s-au văzut nevoiți să recurgă la gesturi extreme pentru a-și proteja singura fiică rămasă în viață. Irina nu are voie să iasă din curte fără să fie însoțită de către un adult.

Surse au declarat cămezina de 11 ani este însoțită, de obicei, de tatăl eiatunci când trebuie să meargă la școală sau la antrenamentele de fotbal feminin ori meditații. Chiar și la magazin, copila merge împreună cu mama ei. Nici în spațiile de joacă sora mai mică a Alexandrei Măceșanu nu rămâne nesupravegheată.Irina are voie să meargă în parc doar împreună cu verișoara sa mai mare.

“Da, o protejăm cât se poate de mult. Este foarte vulnerabilă în această perioadă și încercăm să îi fim mereu alături”, a afirmat tatăl Alexandrei Măceșanu conform surseicitate.

A aflat de moartea surorii de la televizor

Irina nu aștiut de la început de tragedia surorii sale. Părinții au încercat pe cât posibil să o protejeze, ținând-o departe de problemele care le-au dat viața peste cap. Fetița a aflat de la televizor despre cele petrecute. Astfel, ea a suferit un șoc după vestea dramatică și a avut nevoie de multe ședințe de terapie pentru a-și reveni.

Alexandra Mihaela Măceșanu a dispărut pe data de 24 iulie 2019.Proasta gestionare a cazului de la Caracal a stârnit revoltă publicăși a dus la demisia sau demiterea ministrului Afacerilor Interne, Nicolae Morga.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”