Cazul adolescentului decedat după ce a fost la o piscină în Râmnicu Sărat. Neregulile descoperite de inspectori

Cazul adolescentului decedat după ce a fost la o piscină în Râmnicu Sărat. Neregulile descoperite de inspectori
Sursa foto: Facebook/ Academia de Fotbal CS Dinamo

Un adolescent în vârstă de 16 ani din Râmnicu Sărat, fost fotbalist la CS Dinamo U17, care juca la CSM Râmnicu Sărat, a murit după ce ar fi luat o bacterie dintr-o piscină din oraș.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Buzău a oprit temporar activitatea la o piscină din Râmnicu Sărat, după ce adolescentul ar fi murit după o zi petrecută acolo.

Ce nereguli au găsit inspectorii, după ce tânărul de 16 ani a murit

CJPC a transmis că „În urma informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la faptul că un adolescent ar fi decedat după o zi petrecută la piscină, în localitatea Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, CJPC s-a autosesizat, fapt pentru care s-a dispus efectuarea unui control pentru verificarea legalităţii şi a modului de funcţionare a operatorului economic, precum şi a condiţiilor privind modul de desfăşurare a prestării serviciilor la piscina deţinută de către acesta”.

De asemenea, comisarii Protecției Consumatorilor au mai descoperit în urma controalelor că unitatea nu deținea buletine de analize fizico-chimice și microbiologice.

„Echipa de comisari a constatat faptul că unitatea nu deţine buletin de analize fizico-chimice şi microbiologice, până la data prezentului control, şi de asemenea nu deţine un registru în care să fie menţionate: rezultatele buletinelor de analiză la apă, concentraţiile clorului rezidual liber, valorile ph-ului, temperatura apei, periodicitatea de primenire a apei, fapt care trebuie efectuat zilnic cu schimbarea a 1/3 din volumul apei, dezinfecţia bazinului, substanţele dezinfectante utilizate.

De asemenea, în regulamentul afişat la locaţie nu este menţionat numărul de persoane care se pot afla în piscină, acesta fiind stabilit prin proiectul de construire a piscinei. Apa din incintă nu era limpede, la data şi ora controlului, putând fi observate pe pereţii laterali o dungă verde, iar pe fundul piscinei, pe alocuri pete verzi, acestea fiind formate ca urmare a dezvoltării algelor în apa din piscină”, a informat Protecția Consumatorilor, potrivit Agerpres.

Alte nereguli descoperite de Protecția Consumatorilor

Mai multe nereguli au fost constatate, după ce verificările au fost extinse și la o unitate de alimentație.

„Controlul a fost extins şi la unitatea de alimentaţie publică, unde au fost constatate mai multe nereguli: utilizarea de produse şi servicii nesigure, prin folosirea unor produse alimentare pentru care nu se putea stabili data procesării şi încadrarea în data limită de consum, utilizarea unui mijloc de cântărire neomologat şi neverificat metrologic.

Ca urmare, comisarii din cadrul CJPC Buzău au aplicat 3 amenzi contravenţionale în valoare de 35.000 lei şi un avertisment, pentru folosirea cântarului neomologat, şi, totodată, au dispus oprirea temporară a activităţii de prestări servicii pentru piscină până la remedierea tuturor deficienţelor”, arată sursa citată.

Ce simptome prezenta adolescentul când a fost transportat la spital

Dr. Marin Tiberiu din cadrul DSP Buzău a declarat că pacientul s-a prezentat cu simptomatologie – cefalee, ameţeli şi o vărsătură lichidiană, susținând că a fost la piscină și a făcut repetate scufundări.

„I se pune diagnostic de către medicul de gardă cu insolaţie şi primeşte hidratare prin perfuzie medicală. Se remite starea lui, adresează că doreşte la domiciliu, merge la domiciliu, iar pe data de 22.07.2024, ora 5,00, se reîntoarce cu o stare toxică, prezintă vărsături, stare de rău, febră, stare deteriorată.

Se hidratează, i se face un tratament, iar undeva la ora 11,00 se solicită transferul către ‘Matei Balş’, de la care în momentul de faţă nu avem niciun răspuns. În momentul de faţă se realizează ancheta cazului, iar o echipă din partea Inspecţiei Sanitare se va deplasa pentru a verifica zona în care s-ar fi întâmplat aceste lucruri”, a declarat dr. Marin Tiberiu potrivit sursei citate anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui