Caz grav la Spitalul de Pediatrie din Cluj. Un bebeluș a decedat după ce nu a fost operat de urgență. Care a fost motivul

Caz grav la Spitalul de Pediatrie din Cluj. Un bebeluș a decedat după ce nu a fost operat de urgență. Care a fost motivul
Sursa Foto: Freepik

Un bebeluș a murit la șase zile de la internare. Copilul în vârstă de patru luni avea o boală cardiacă și aștepta să fie preluat de Institutul Inimii. Transferul a întârziat să apară, deoarece bebelușul se infectase cu o bacterie din spital.

Copilul nu a putut fi operat

Conform părinților bebelușului, care au înregistrat conversația cu medicul, cel mic nu a putut fi operat din cauza unei infecții dobândite în spital. „Ştiţi că noi nu suntem aici secţie de chirurgie cardiacă. Copilaşul dumneavoastră trebuia operat, corect? El stătea aici la noi tranzitoriu, da? În așteptarea internării la Chirurgie Cardio Vasculară. De a-l primi la operaţie v-am spus că nu poate fi vorba. Institutul l-a refuzat. Asta era una din condiţii, să nu fie infectat. Dar s-a infectat”, spune medicul.

În prezent, părinții încearcă să descopere dacă bebelușul lor a fost victima unor erori medicale și cer să fie trași la răspundere cei vinovați, în cazul în care procedurile medicale nu au fost respectate, conform observatornews.ro.

S-a deschis o anchetă internă la spital

Reprezentanții Institutului Inimii spun că micuțul de aproximativ patru luni a fost programat la o operație pe inimă deoarece avea o problemă cardiacă foarte gravă. Operația era programată la o săptămână de la internarea lui, însă aceasta nu a mai putut să aibă loc deoarece copilul s-a infectat la nivel pulmonar.

De asemenea, cei de la Institutul Inimii susțin că nu s-a pus niciodată problema ca bebelușul să nu aibă loc în unitatea medicală. Pe de altă parte, părinții bebelușului susțin că la data de 10 septembrie l-au dus pe micuț la spital în Cluj Napoca cu o ambulanță din spitalul din Carei, județul Satu Mare. Medicii au spus că bebelușul trebuie operat de urgență, deoarece inima lui funcționează doar 20%.

Acesta ar fi fost programat peste o săptămână pentru că nu ar fi avut suficiente locuri la Institutul Inimii. După ce a stat trei zile în spital, copilul s-a infectat cu o bacterie pe care tatăl lui spune că a luat-o din spital.

Părinții copilului și-au angajat un avocat care a depus plângere penală pentru ucidere din culpă în cazul ambelor spitale, iar la spitalul de pediatrie a fost deja demarată o anchetă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Ministrul Mediului: Am fost extrem de dezamăgit să văd numărul mare de depozite ilegale de deșeuri. Trebuie să schimbăm cadrul în care acționăm, că dacă credeți că se mai sperie cineva de plângeri penale, de amenzi… (VIDEO)
21:59 - Vești proaste pentru călători. Vor fi taxați cu cel puțin 100 de euro pentru fiecare zbor
21:35 - Cu cât vinde chef Nicolai Tand o porție de mămăligă. Beneficiile aduse organismului de acest preparat tradițional românesc
21:27 - Cum arată fiica lui Mihai Găinușă. Eva a împlinit 19 ani
21:02 - Povestea unei românce care a rămas fără cazare și fără bani. Aceasta l-a acuzat pe proprietar că i-a furnizat informații false
21:00 - Ce pedeapsă riscă proprietarul câinelui care a mușcat un copil de față, în București
20:59 - Ciucă: Forțele care au legătură cu Rusia trebuie împiedicate să capete influență în România / Maiei Sandu și autorităților din R. Moldova le spun un lucru: rezistați, România e alături de voi! (VIDEO)
20:29 - Fechet (PNL): Guvernarea cu USR și UDMR a fost una în care am ținut-o din conflict în conflict și s-a terminat foarte prost. Ultimii 3 ani de guvernare, în schimb, au fost mai stabili și asta s-a văzut (VIDEO)
20:26 - Italia, sub ape. Un om a murit și mulți alții sunt dați dispăruți după viituri (VIDEO)
20:15 - Asistentă de la Spitalul Municipal Mangalia, cercetată penal pentru delapidare: Și-a însuşit medicamente pe care apoi le-a vândut