Caz bizar la un spital din București: Un tânăr de 27 de ani a paralizat brusc. Medicii bănuiesc că ar fi vorba de un virus

Caz bizar la un spital din București: Un tânăr de 27 de ani a paralizat brusc. Medicii bănuiesc că ar fi vorba de un virus
Sursa foto: spitalul-municipal-timisoara.ro

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a făcut mai mulți medici confuzi, după ce a ajuns la spital cu o serie de simptome, de pe urma cărora specialiștii nu au reușit să îi dea un diagnostic.

Totul a început în luna mai, când un tânăr acuza dureri la o mână. La scurt timp după, durerile s-au extins la picioare, iar ulterior, tânărul a paralizat.

„Fiind cu el acasă, l-am văzut îmbrăcat cu hanorac și l-am întrebat dacă îi e frig. Nu, mă doare o mână”, a povestit mama pacientului, potrivit Digi 24.

Tânărul a trecut prin cinci spitale, acolo unde a primit de fiecare dată un alt diagnostic. În doar câteva zile, a fost transferat la terapie intensivă, dezvoltând probleme de respirație și înghițire. În acele momente, medicii nu i-au mai dat tânărului șanse de supraviețuire.

„Mi-au spus că, posibil, până dimineață să nu mai apuce. Ne-am dus la el, era galben, galben precum ceara”, a mai spus mama pacientului.

Tânărul a ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni

Abia atunci când a ajuns în clinica de recuperare a spitalului Bagdasar Arseni, tânărul a început să facă progrese, iar starea sa de sănătate să se îmbunătățească. Chiar și aici, medicii nu au reușit să găsească un diagnostic pentru tânăr, timp de 3 luni de zile.

„Au eliminat o cauză autoimună, o cauză bacteriană, o cauză virală și atunci concluzia neurologilor de acolo a fost că a fost totuși un virus care nu a putut fi identificat”, a explicat Dr. Mihaela Mandu, medic recuperare fizică.

Tânărul reușește să parcurgă distanțe scurte sau medii, cu ajutorul unui cadru, iar medicii sunt opțimiști în ceea ce privește starea sa de sănătate. Aceștia cred că tânărul va ajunge să se deplaseze cu un grad mai mare de independență, sprijinit doar de o cârjă sau un baston.

Tânărul urmează să fie externat, însă are nevoie de recuperare. Pentru că este posibilă decontarea a doar 4 săptămâni, prin Casa de Sănătate, medicii sunt nevoiți să îl externeze sau să îl transfere la alte secții o perioadă, ca după să îl poată interna din nou la secția de recuperare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:30 - Adrian Oros (FD): Simion, doar un motiv de ceartă, acum, între Ciolacu și Ciucă. Fiecare încearcă să-l folosească, dar scopul final este să guverneze împreună (VIDEO)
19:27 - Premieră în România: B1 TV va difuza documentarul ”America Alege: Vicepreşedinţii” (The VP Choice: Vance vs. Walz), sâmbătă, ora 23:00 (VIDEO)
19:18 - Turiștii s-ar putea să fie nevoiți să plătească o taxă de intrare de 5 euro în Catedrala Notre-Dame din Paris, începând cu luna decembrie
19:04 - Un cămin din Iași a organizat un concurs pentru studenți. Ce premiu pot câștiga cei care își decorează cel mai frumos camera
18:57 - Simona Spătaru (USR) a explicat cum ar putea să se fraudeze voturile la alegeri: „Și eu întrebam ce este suveica asta. Uite, a explicat un PSD-ist foarte clar”
18:51 - De ce îngăduie Dumnezeu suferința copiilor? IPS Teodosie: „E şi din cauza părinţilor. Fac păcate grele fără să se gândească la copii”
18:37 - Uleiul din ficat de cod: Soluția care a avut beneficii surprinzător de clare pentru sănătate, chiar dacă e din alt secol
18:29 - Cabral, martorul fenomenului uluitor de la malul mării. Prezentatorul TV a filmat totul: “Nu-mi dau seama cum” (VIDEO)
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual