Câți morcovi trebuie să consumăm zilnic pentru a ne bucura de un bronz perfect

Câți morcovi trebuie să consumăm zilnic pentru a ne bucura de un bronz perfect
Sursă foto: captură YT

Morcovii aduc numeroase beneficii sănătății, contribuind la sănătatea ochilor și la întărirea sistemului imunitar. Pe timpul verii, acestora li se adaugă o caracteristică în plus, anume ajută la bronzare.

Ce rol are betacarotenul în procesul de bronzare

Pentru a ne bronza, pielea trebuie expusă la razele ultraviolete ale soarelui, care stimulează producția de melanină, pigmentul responsabil de colorarea pielii. Melanina este, la rândul ei, stimulată de betacaroten, un antioxidant important pentru sănătatea pielii, potrivit G4Food.

Betacarotenul, prezent mai ales în morcovi, nu stimulează direct bronzul, dar ajută la menținerea echilibrului pielii expuse la soare. Pe lângă morcovi, betacarotenul se găsește și în caise, piersici, pepene galben, nectarine, roșii, ardei, pepene roșu, căpșuni, rucola, spanac și broccoli.

Care este doza zilnică recomandată

Doza zilnică recomandată de caroten este între 2-4 mg. Un morcov mediu conține aproximativ 2 g de betacaroten, ceea ce înseamnă că un morcov pe zi poate fi suficient pentru a contribui la bronzare. Alte surse de 2 g de betacaroten includ: 50 g spanac, 55 g pepene roșu, 110 g pepene galben, 65 g mango, 130 g caise, 140 g cachi.

Excesul de betacaroten poate fi problematic pentru fumători, crescând riscul de cancer pulmonar, și este contraindicat femeilor gravide sau care alăptează. La persoanele sănătoase, excesul poate duce la o colorare galben-portocalie a pielii, care dispare odată cu reducerea consumului de betacaroten.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:51 - Două ieșence, implicate într-un triunghi amoros, s-au dat în judecată una pe cealaltă. Ce sume uriașe și-au cerut
20:45 - Român stabilit în SUA de 34 de ani: Cred că sunt cele mai tensionate alegeri / Numărul de voturi care va diferenția câștigătorul va fi probabil de ordinul miilor / O să fie o noapte lungă (VIDEO)
20:29 - Ursula von der Leyen nu va participa la discuțiile ONU privind schimbările climatice
20:16 - Elena Lasconi: USR a depus proiecte în Parlament care să-i dea primarului general instrumente să modernizeze orașul și să-l protejeze de mafia imobiliară. Noul Cod Silvic trebuie votat rapid
20:02 - Turiștii din Italia pot acum cumpăra conserve de „aer proaspăt” din zona Lacului Como. Cât costă bucata
19:53 - Fructul rar pentru cultivarea căruia un român și-a investit toate economiile. Este o combinație între măr, pară și gutuie
19:52 - PNL a sunat mobilizarea la lansarea programului său de guvernare. Aleșii locali liberali strâng rândurile în jurul lui Nicolae Ciucă
19:48 - Iulian Fota: Dacă Donald Trump câștigă, Viktor Orban va fi foarte bine poziționat să influențeze politica externă americană. Nu e de ici, de colo, într-un anumit context geopolitic, să ai relații bune și cu Casa Albă, și cu Moscova, și cu Beijingul (VIDEO)
19:33 - Primul satelit din lume realizat din lemn a fost lansat în spațiu: Cercetătorii vor să știe dacă materialul rezistă într-o altă atmosferă decât cea a Pământului
19:23 - Laurențiu Gîdei: Roxana Mînzatu poate să facă foarte multe lucruri pentru România, nu cum am avut în vremea comisarilor pentru agricultură, pentru transporturi (VIDEO)