Câți mici ne recomandă specialiștii să mâncăm. Mihaela Bilic atrage atenția asupra următoarei perioade, caracterizate de excese în alimentație

Câți mici ne recomandă specialiștii să mâncăm. Mihaela Bilic atrage atenția asupra următoarei perioade, caracterizate de excese în alimentație
Foto: Captura video

Unul dintre preparatele din carne preferate de români, micii, sunt uneori consumați în exces. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă pentru următoarea perioadă, în care oamenii tind să mănânce și să cumpere mai multă mâncare decât este cazul.

Temperaturile ridicate ale verii i-au făcut pe oameni să simtă nevoia de mese ușoare. Însă, în această perioadă, odată cu răcirea vremii, oamenii au tendința să consume mese copioase și să facă excese, potrivit Cancan.

Ce sfaturi ne oferă Mihaela Bilic pentru următoarea perioadă

Doctorul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o postare pe pagina sa de Facebook, acolo unde a abordat problema următoarei perioade, caracterizate de cumpărături alimentare și mâncarea multă. Ea a punctat un aspect important pentru iubitorii de carne și anume, câți mici este indicat să consume o persoană.

„Să aprindem grătarele!!

Astă seară pe Frecvența gustului dăm startul pentru vacanță! Din acest weekend până la Paște ne așteaptă pregătiri, cumpărături, grătare și multă mâncare. Vă invit să facem împreună planuri de meniu, vreau să știu unde și cum o să petreceți aceste sărbători. Cu vremea am rezolvat, haideți să vedem ce punem în farfurie, cum le combinăm și în ce ordine le mâncăm, ca să ne bucurăm de toate bunătățile. Ospățul începe la ora 18:15 la Europa FM și vă poftesc să profitați!

PS Eu mi-am făcut deja MICI provizii

Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent.
Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică “se topesc”, nu e semn bun. Cât despre calorii, variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici.

Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Ce aliment ne distruge imunitatea

Într-o altă postare de pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic vorbea despre cât de nociv este, de fapt, consumul unei cantități mari de zahăr. Acest aliment, prezent aproape în tot ceea ce cumpărăm astăzi, poate distruge imunitatea și poate grăbi procesul de îmbătrânire.

„Ajuns în intestin, zahărul hrănește virusurile și bacteriile patogene, creează un mediu favorabil dezvoltării acestora. Ori intestinul e responsabil pentru 80% din imunitatea noastră, iar echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele determină rezistența organismului la boli”, a scris nutriționista, pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`