Câți copii s-au pierdut pe litoral în această vară. Regulile pe care trebuie să le urmeze părinții

Câți copii s-au pierdut pe litoral în această vară. Regulile pe care trebuie să le urmeze părinții
Foto: Captură video

Pe litoral, în această vară, s-au pierdut peste 70 de copii, cu vârste între 2-13 ani pentru că nu au fost supravegheați de părinți.

Copii dispăruți, lăsați nesupravegheați de părinți

Din cei aproximativ 70 de minori, peste 70% erau cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, a precizat IPJ Constanța, informează observatornews.

„De la începutul sezonului estival, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a fost sesizată dispariția a peste 70 de minori cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani, care s-au pierdut pe plajă, nefiind supravegheați de părinți. Astfel, polițiștii doresc să atragă atenția asupra acestui fenomen și să aducă în atenția părinților necesitatea de a-și supraveghea copiii, pentru a evita o tragedie. Din cei aproximativ 70 de minori care s-au rătăcit pe plajele din municipiul Constanța, peste 70% au vârste cuprinse între 2 și 5 ani”, transmite IPJ Constanța.
Toți minorii dispăruți au fost găsiți de polițiști la scurt timp după ce au plecat de lângă părinți și, din fericire, niciunul dintre ei nu a victima vreunei infracțiuni.

Sfaturile polițiștilor

Astfel, polițiștii le recomandă părinților să își supravegheze copiii de pe plajă sau în alte spații aglomerate.

De fiecare data când familia se află într-un loc aglomerat, trebuie să stabilească un punct de întâlnire cu minorul, în cazul în care se rătăcește și doar dacă este vorba despre un copil cu vârstă mai mare care se poate orienta.

Părinții trebuie să își învețe copiii să știe numărul de telefon al unuia dintre ei, numele și prenumele părinților și alte date care sunt utile în identificarea sa. Cel mic trebuie învățat să știe să ceară ajutor de la polițiști , jandarmi sau personalul societăților comerciale din zona în care se află.

În plus, părinții ar trebui să aibă mereu asupra lor o fotografie recentă a copilului lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`