Câți bani va lua, în plus, după recalculare, un român care a muncit 35 de ani. Ce pensionari vor încasa sume mai mari începând din luna septembrie

Câți bani va lua, în plus, după recalculare, un român care a muncit 35 de ani. Ce pensionari vor încasa sume mai mari începând din luna septembrie
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii care au muncit vreme de 35 de ani, din toamnă, ar trebui să primească niște măriri semnificative de pensie.

Câți români vor avea pensia majorată

Aproximativ 3,5 milioane de oameni ar trebui să beneficieze de pensii crescute, în medie, cu 40%. Însă, 1.4 milioane de pensionari vor rămâne cu aceeași pensie pe care o au acum, chiar și după ce va avea loc recalcularea din toamnă, conform Click.

Între 15 și 31 august, pensionarii urmează să primească, prin poștă, adeverințele, după ce Casa de Pensii a amânat de 3 ori livrarea acestora. Prin urmare, luna viitoare, pensionarii vor ști exact ce pensie urmează să primească începând din toamnă.

Chiar dacă sunt pensionari care au muncit același număr de ani, creșterea pensiei poate fi diferită.

Câți bani va lua, în plus, un pensionar care a muncit 35 de ani

Mai precis, un pensionar care a muncit 35 de ani și care are un punctaj de 1.05, se bucură astăzi de o pensie de 2.150 de lei. Astfel, dacă pensionarul va avea un număr total de puncte de 30,25, acest lucru înseamnă că, din septembrie, el va primi o pensie netă de 2.450 de lei.

Un pensionar care a ieșit la pensie în anul 2009 și care încasează acum o pensie de 2.050 de lei, va avea mai multe puncte de contribuitivitate, mai precis, 36. La acestea se vor adăuga și punctele bonus, la fel ca cele din cazul precedent, iar în total se va ajunge la 42,25 de puncte.

Astfel, acest pensionar va urma să aibă o pensie netă în valoare de 3.282 de lei, adică o creștere semnificativă de 1.230 de lei. Acest lucru se datorează faptului că unii pensionari au contribuit mai mult, chiar dacă au muncit același număr de ani. Mai exact, cei care au avut salarii mai mari și au contribuit mai mult, vor avea și pensii mai mari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`