Câți ani ar putea să stea după gratii individul care a dat foc unei clădiri de la Palatul Parlamentului. Ce a declarat Poliția

Câți ani ar putea să stea după gratii individul care a dat foc unei clădiri de la Palatul Parlamentului. Ce a declarat Poliția
Sursa foto: Captura B1 TV

Un bărbat a incendiat marți o sală din Palatul Parlamentului. Dacă va fi găsit vinovat, acesta poate primi pedeapsa maximă pentru infracțiune.

Polițiștii efectuează cercetări

Bărbatul este căutat pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, conform unui comunicat al instituției.

Poliția Română a publicat imaginile cu suspectul de la Palatul Parlamentului, un bărbat cu părul grizonat, de aproximativ 60-65 de ani. Autoritățile au făcut apel la populație pentru depistarea acestuia, conform Știrile ProTv. 

Unde a avut loc incendiul

Jandarmeria Română a declarat că incendiul nu se afla în zona de securitate a clădirii, iar bărbatul a dat foc unor lucruri pe care le deținea. Acesta nu ajunsese la zona de control şi de securitate ale Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP).

„În jurul orei 13,50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziţii ‘Constantin Brâncuşi’, un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului. Menţionăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control şi securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”, arată sursa citată.

Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale. La faţa locului au fost direcţionate efective din cadrul DGJMB, DGPMB, IGSU, SPP”, precizează Jandarmeria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`