Cățelul din Năvodari care a fost legat de mașină și târât, a fost salvat. În ce stadiu se află acum patrupedul

Cățelul din Năvodari care a fost legat de mașină și târât, a fost salvat. În ce stadiu se află acum patrupedul
Sursă foto: Pixabay

Paky, cățelul care a fost legat de mașină și a târât pe străzile din Năvodari, a fost salvat de polițiștii constănțeni. Imagini cu câinele aflat în suferință au circulat în mediul online, iar în cele din urmă au ajuns și la autorități, care au luat primele măsuri.

Stăpânul câinelui a fost identificat

Stăpânul câinelui a fost identificat, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal. Individul de 57 de ani a legat animalul de mașina care transporta pe plafon un butoi, apoi a circulat pe drumurile publice din Năvodari. Patrupedul a fost legat în tot acel timp de mașină, fiind nevoit să țină pasul, conform observatornews.ro. 

Imaginile șocante cu Paky au stârnit revoltă în mediul online și au ajuns și în atenția polițiștilor, care l-au identificat pe șofer și i-au cerut socoteală pentru gestul extrem. Polițiștii care l-au salvat pe patruped au postat un mesaj drăguț.

„Paky este acum în siguranță, hrănit și îngrijit într-un adăpost din Lumina. Va rămâne acolo până-și va găsi un stăpân iubitor. Colegii noștri l-au vizitat în fiecare zi. Vă mulțumim pentru gândurile bune!”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Pe numele stăpânului a fost deschis un dosar penal

Stăpânul paturpedului s-a ales cu dosar penal pentru rănirea cu intenție a animalului. Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a infracţionalităţii de Mediu, compartimentul Protecţia Animalelor. Pentru fapta sa, bărbatul poate ajunge după gratii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`