Pentru ce categorie de pacienți va fi folosit tratamentul cu Remdesivir

Pentru ce categorie de pacienți va fi folosit tratamentul cu Remdesivir
Sursa Foto: agenciasinc.es

Începând cu 7 august, în Româniavor intra mai mult de 25,000 de doze de Veklury (Remdesivir), medicament folosit în tratarea coronavirozei, în trei tranșe.Ținând cont de numărul ridicat de infecatați din țara noastră, România va primi al doilea cel mai mare lot de medicamente, după Spania. Chiar și așa, medicamentul nu va ajunge la toate categoriile de pacienți, iar medicii vor trebui să aleagă cine are prioritate la tratament.

“Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania. Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienți eligibili”, a precizat Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Ce este Remdesivirul, medicamentul folosit în tratarea coronavirusului

Remdesivirul este un medicament care se administrează intravenos, pe o perioadă de 5 până la 10 zile.Chiar dacă nu este un remediu eficient 100%, Remdesivirulajutăorganismul să combată virusul mai repede și scade zilele de necesare recuperării de la 15 la 11. Medicii spun că nu face minuni, însă este un jucător important în tratarea infecției cu COVID-19, iar până la punerea pe piață a vaccinului, singura metodă de tratament rămâne un coctaill de medicamente. Potrivit studiilor, acest medicamentblochează o enzimă de care virusul are nevoie pentru a se replica și îl anihilează. Remdesivir s-a dovedit eficient și în cazul altor virusuri, inclusiv hepatită, Ebola și alte coronavirusuri umane, cum ar fi SARS și MERS.

Pentru ce categorie de pacienți va fi folosit tratamentul cu Remdesivir

Pentru a primi Remdesivir, pacienții trebuie să fie confirmați cu noul coronavirus și internați în spital și să dea semne de slăbiciune pulmonară, cum ar fi radiografii care să demonstreze că plămânii au fost afectați de acest virus sau să necesite oxigen suplimentar.Cu alte cuvinte, pacienții în stare gravă, dar care nu sunt conectați încă la ventilație mecanică, vor avea prioritate la adminiustrarea medicamentului salvator. Până acum nu s-a demonstrat dacă medicamentul este mai eficient în cauzul tinerilor sănătoși dsau a peroasoanelor în vârstă cu comorbidități.

Pacienții în cazul cărora administrarea Remdesivir se face cu prudență

Chiar dacă medicamentul nu este cunoscut să aibăefecte adverse îngrijorătoare sau fatal, pacienții cu anumite alergii, cu probleme de rinichi și ficat, femei însărcinate sau care plănuiesc să rămână însărcinate în curând, femei care alăptează, saucu probleme de sănătate foarte grave ar putea să nu beneficieze de tratamentul cu Remdesivir, care le-ar putea face mai mult rău decât bine. Totuși, decizia administrării îi va aparținemedicului.

În cazul adiministrării medicamentului s-a constat și o rată a mortalității mai mici, de aproape8 % în cauzl pacienșilor cărora li s-a adminsitrat Remdesivir, față de11.6la cei cărora li s-a administrat medicamente placebo.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”