Câte porți metalice, atâtea modalități de deschidere/închidere! Iată 5 exemple

Câte porți metalice, atâtea modalități de deschidere/închidere! Iată 5 exemple
porti metalice

Dacă ai ajuns în etapa alegerii sau schimbării modelului de porți metalice pentru proprietatea ta privată, fie că vorbim despre o locuință, o clădire de birouri sau un teren, cu siguranță unul dintre cele mai importante criterii, pe lângă preț, material, durabilitate și aspect, îl reprezintă modalitatea de deschidere/închidere a acestora. Un furnizor profesionist, cu o experiență îndelungată pe piață și maximum de respect pentru toți clienții săi, indiferent de cerințele lor, așa cum este Virtuoso, oferă diferite tipuri de produse, în funcție de cele menționate anterior:

  1. Porti metalice batante. Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, cuvântul batant înseamnă „care se închide printr-o mișcare de du-te-vino, în jurul unei axe verticale situate la una dintre margini”. Prin urmare, vorbim despre porți clasice, care funcționează pe același sistem precum majoritatea ușilor sau ferestrelor, însă pentru care este nevoie de suficient spațiu de… desfășurare (fiind practice în locuri mai puțin aglomerate).
  2. Autoportante. Aceste modele, numite și culisante/în consolă, se deschid fără a atinge solul, printr-o mișcare automată în lateral, de-a lungul gardului proprietății. Pe lângă faptul că sunt foarte durabile, întrucât nu există frecare între elementele lor și beton, pietriș, pământ etc., ele sunt și deosebit de practice, deoarece deschiderea și închiderea lor nu obstrucționează în niciun fel traficul (și nici nu exclud parcarea unor autoturisme parțial în dreptul lor).
  3. Porți metalice articulate bi-fold. Vorbim despre un tip special de porți, care se deschid și se închid foarte rapid, datorită principiului lor de funcționare: fiecare dintre cele două părți se strânge la mijloc (de aici și denumirea de bi-fold sau pliere dublă), rezultând patru panouri care se mișcă împreună. Pe lângă partea practică, această soluție se remarcă și prin eleganța sa, privind din exterior.
  4. Culisante la 90 de grade. O altă variantă ingenioasă presupune culisarea porților metalice pe lângă unul dintre pereții laterali ai proprietății, prin urmare formând un unghi de 90 de grade. Astfel, se rezolvă rapid problema lipsei de spațiu, respectivul model fiind ideal pentru curțile mici, în care este deja parcat un autoturism sau care dau direct către un drum principal (și în care instalarea unei porți batante nu ar fi posibilă).
  5. Porți metalice culisante telescopice. Nu în ultimul rând, porțile culisante telescopice se „strâng” în momentul deschiderii, părțile lor componente glisând unele de-a lungul celorlalte. Prin urmare, la fel ca modelele autoportante, articulate bi-fold sau cele la 90 de grade, și acestea urmează un traseu care nu perturbă în niciun fel restul circulației.
porti metalice

 

Vezi oferta de porți cu propriii ochi, în showroom/depozit!

 

Bineînțeles, opțiunea pentru oricare dintre aceste tipuri de porți metalice ține nu doar de preferințele proprietarilor și de factorul estetic, ci și de mărimea spațiului destinat montării lor, obiectivul deservit, vecinătatea unui drum foarte circulat etc. În cazul în care nu ești convins ce să alegi, specialiștii Virtuoso te vor lămuri, grație experienței lor îndelungate, iar, dacă vrei să vezi „pe viu” produsele, poți face acest lucru într-unul dintre showroom-urile/depozitele companiei din orașele mari din țară (București, Focșani, Vaslui, Arad, Bacău, Buzău, Sibiu, Suceava, Constanța, Brașov, Iași, Craiova, Cluj, Timișoara).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:11 - Alertă în capitala Spaniei, după ce un obiect a fost detonat în apropiere de Biroul Regional al Parchetului European
12:07 - Elena Lasconi: Îi cer premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion după informările din R. Moldova și Ucraina. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă strânge voturi pentru Simion (VIDEO)
11:56 - Un român și-a ucis iubita, apoi a zidit-o într-un apartament din Stuttgart, în Germania
11:50 - Lucian Romașcanu: Hrebenciuc n-are niciun fel de calitate oficială în PSD / Vom maximiza votul posibil către Marcel Ciolacu pentru a maximiza votul posibil pentru PSD la parlamentare. Restul sunt speculații (VIDEO)
11:35 - Un polițist în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la etaj. Tragedia s-a petrecut într-un bloc din Sectorul 3
11:34 - Mircea Abrudean: ” PSD își dorește un candidat mai slab în turul doi. Evident că nu și-l dorește pe Nicolae Ciucă” (VIDEO)
11:22 - Gigi Becali, întrebat pe cine ar susține într-o finală Ciolacu – Ciucă: Îți dau și eu un răspuns cum a dat Rareș Bogdan, niciodată PSD, dar Simion intră în turul 2! (VIDEO)
11:05 - Ron Ely, actorul din Tarzan, a murit la 82 de ani. A avut o viață desprinsă din filme, cu oase rupte la filmări și o soție ucisă chiar de copilul lor
10:52 - Emilia Şercan, ameninţată cu moartea în legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană
10:41 - Elena Lasconi: Propunerea mea de premier este Ilie Bolojan / Nu aș guverna niciodată cu extremiștii și pro-rușii