Câte persoane au fost confirmate cu Covid-19 în perioada 13 – 19 mai. Ministerul Sănătăţii a transmis ultimele date

Câte persoane au fost confirmate cu Covid-19 în perioada 13 – 19 mai. Ministerul Sănătăţii a transmis ultimele date
Foto: Pixabay.

Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi, 21 mai, că în săptămâna 13 – 19 mai au fost înregistrate 120 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Dintre acestea, 39 dintre cazurile noi sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, scrie Agerpres.

Câte teste au fost efectuate în perioada 13 – 19 mai

Până în prezent, au fost înregistrate 3.530.604 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0,01.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 12 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În perioada 13 – 19 mai au fost efectuate 734  de teste RT-PCR şi 6.991 de teste rapide antigenice, conform sursei citate.

Ministerul Sănătăţii  a mai transmis că 18 persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil.

Din totalul pacienţilor internaţi, trei sunt minori, toţi fiind trataţi în secţii.

În săptămâna 13 – 19 mai au fost raportate de INSP cinci decese, respectiv trei bărbaţi şi două femei.

Țepe în timpul pandemiei COVID

Amintim că, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) are de recuperat un avans de milioane de dolari de la o firmă din Coreea de Sud, în urma unui contract ce datează din aprilie 2020, în plină criză COVID-19, pentru cumpărarea a 200 de ventilatoare medicale mecanice produse în China, din care niciunul nu a mai ajuns în România.

IGSU a obținut deja decizie judecătorească definitivă, prin care firma coreeană este obligată să restituie avansul, cu dobânzi și penalități. Cu toate acestea, banii nu pot fi încă recuperați pentru că decizia Instanței trebuie pusă în executare în Coreea de Sud.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`