Câte doze de vaccin anti-COVID va primi România în luna ianuarie 2021

Câte doze de vaccin anti-COVID va primi România în luna ianuarie 2021
Sursa Foto: Inquam/ Ovidiu Ganea

Vaccinarea reprezintă speranța întregii omeniri pentru stingerea pandemiei de COVID-19 și revenirea la viața normală.România a maiprimit miercuri dimineață încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid, din cota repartizată de Uniunea Europeană, pentru luna ianuarie.

Dintre acestea, 40.000 de doze au fost aduse la București cu o aeronavă și au ajuns laInstitutul Cantacuzino. Restul vor ajunge în Timișoara și Cluj.

Numărul dedoze de vaccin anti-COVID pe care România le va primi în ianuarie 2021

România trebuie să primească în ianuariecirca 600.00 de doze de vaccin anti-COVID-19, a afirmat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

„Pe 26 decembrie au ajuns la Institutul Cantacuzino cele aproape 10.000 de doze care au reprezentat tranşa simbolică distribuită simultan în cele 27 de ţări membre ale UE. Pe data de 29 decembrie a venit următoarea tranşă de vaccinuri, de circa 140.000 de doze, iar mâine (miercuri – n.r.), pe 6 ianuarie, urmează a veni practic a doua tranşă importantă de vaccinuri, de circa 150.000 de doze. Din acest punct de vedere, conform calendarului de livrare pentru toată luna ianuarie ar urma să primim circa 600.000 de doze în tranşe săptămânale”, a spus Gheorghiţă.

La aceste doze se adaugă cele 150.000 de doze, livrate până la sfârșitul lunii decembrie, anul 2020, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare.

Etapele de vaccinare

În etapa I, care a început în decembrie, intră angajații dindomeniile sănătății și social, sistem public și privat. Vaccinarea serealizează prin intermediul unităților sanitare sau a centrelor de vaccinare ori a echipelor mobile de vaccinare, în funcție de situație.

În cadrul etapei a II-a vor fi vaccinați cetățeniicu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, prin rețeaua de centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau la medicul de familie.

Sunt vizați, în special adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă. Etapa secundară ar trebui să înceapăla mijlocul lunii ianuarie.

Personalul din sistemul de învățământ va fi vaccinat împotriva COVID-19 la sfârșitul luni ianuarie,începutul lunii februarie.

Etapa a III-a se adresează imunizăriipopulației adulte,prin rețeaua de centre de vaccinare, echipe mobile, medicină de familie sau centre de vaccinare drive-through. Aceasta ar trebui să înceapă în luna aprilie, potrivitmedicul Valeriu Gheorghiță.

Peste 41.000 de persoane, vaccinate în România de la începutul campaniei

Campania națională de vaccinare a început în România pe 27 decembrie, primele vaccinate fiind cadrele medicale. De atunci, au primit serul anti-coronavirus 41.609 de persoane, dintre care 16.101 au fost imunizate în ultimele 24 de ore, după cum au transmis marți seară reprezentanții Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

89 de reacții comune și minore au fost înregistrate până acum la persoanele care au fost vaccinate. Este vorba despre 56 de reacții de tip local și alte 33 de reacții generale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri