Cătălina Hopârteanu (Declic), despre OUG privind testarea antidrog a șoferilor: Nu face altceva decât să ne transforme pe toți în infractori din start / Protestul de joi continuă / Vom avea o întâlnire cu Guvernul (VIDEO)

Cătălina Hopârteanu (Declic), despre OUG privind testarea antidrog a șoferilor: Nu face altceva decât să ne transforme pe toți în infractori din start / Protestul de joi continuă / Vom avea o întâlnire cu Guvernul (VIDEO)
Foto simbol: Facebook / Poliția Română

Ordonanța de urgență nr. 84 din 2024 nu face altceva decât să ne transforme pe toți în infractori din start, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentată a Declic, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Cătălina Hopârteanu, pe B1 TV, despre OUG privind testarea antidrog a șoferilor

Întrebată despre modificarea pe care a promis Guvernul că o va face joi, reprezentanta Declic a spus: În primul rând, atunci când politicienii promit, nu trebuie să îi lăsăm până nu vedem că se țin de cuvânt. În al doilea rând, până la această oră, și mai sunt mai puțin de 24 de ore până la momentul ședinței de Guvern de mâine, nu avem niciun draft al acestei ordonanțe”.

„Nu știm cum va arăta, dacă va fi corect modificată, dacă vor fi respectate solicitările cetățenilor, ale medicilor de la Medicină Legală, ale specialiștilor care luptă pentru combaterea traficului de droguri și pentru a-i salva pe cei care cad în această capcană”, a adăugat Cătălina Hopârteanu.

Reprezentanta Declic spune că protestul de joi continuă

„Așadar, protestul de mâine continuă, la ora 18, în Piața Victoriei, și vom continua presiunea până când vom vedea publicat în Monitorul Oficial un nou act normativ, care să fie așa cum e corect în așa fel încât să fie respectate drepturile șoferilor. Pentru că această ordonanță, care acum este în vigoare, deși încă nu își produce efectele, nu face altceva decât să ne transforme pe toți în infractori din start, pornind de la premisa că am putea să fim infractori și am putea să rămânem fără permis sau să ne alegem cu dosar penal în cazul în care un test rapid este fals pozitiv”, a adăugat Cătălina Hopârteanu.

„Or, în condițiile astea, pe lângă protestul de mâine, de la ora 18, unde îi așteptăm pe toți cei din București, suntem de la 18 la 21 în Piața Victoriei și vă așteptăm acolo dacă vă pasă de permisul vostru sau de permisele celor care trăiesc din asta, la ora 14 vom avea și o întâlnire cu reprezentanții Guvernului. Nu știm dacă până atunci vom avea o ordonanță, va fi abrogată ordonanța în vigoare. Nimeni pare că nu știe exact ce se întâmplă. Vom avea o întâlnire la care vor participa și medici legiști”, a mai spus reprezentanta Declic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`