Cătălin Hideg, omul de afaceri care i-a denunțat la DNA pe generalii SRI în rezervă Florian Coldea și Dumitru Dumbravă: Mi-a cerut 600.000 de euro plus TVA ca să primesc o condamnare cu suspendare în dosarul meu

Cătălin Hideg, omul de afaceri care i-a denunțat la DNA pe generalii SRI în rezervă Florian Coldea și Dumitru Dumbravă: Mi-a cerut 600.000 de euro plus TVA ca să primesc o condamnare cu suspendare în dosarul meu
Florian Coldea, la sediul DNA din București, joi, 23 mai 2024. Inquam Photos / Saul Pop

Cătălin Hideg, omul de afaceri care i-a denunțat la DNA pe generalii SRI în rezervă Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a spus despre cei doi, joi, la Antena 3, că i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA ca să îi obțină o condamnare cu suspendare într-un dosar de corupție al Parchetului European, transmite G4Media.ro.

Denunțătorul lui Coldea și Dumbravă îi acuză că i-au cerut 600.000 de euro plus TVA pentru o condamnare cu suspendare în dosar

Contractul, susține Cătălin Hideg, a fost încheiat cu avocatul Doru Trăilă. Omul de afaceri spune că a achitat doar 100.000 de euro din sumă.

În primă instanță, Cătălin Hideg a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

El dat de înțeles că a depus la DNA peste 20 de înregistrări în susținerea acuzațiilor pe care i le aduce lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă.

Potrivit G4Media, Cătălin Hideg a făcut următoarele declarații la DNA:

  • Am avut o întâlnire cu dl Dumnbravă care mi l-a recomandat pe Doru Trăilă ca viitor avocat. Am fost la cabinetul de avocat, unde mi-au spus inițial că vor 700.000 de euro plus TVA, i-am spus că e prea mult, el mi-a spus că așa a primit ordine de la domnii generali dacă vor să mă ia ca și client. Am oferit 500.000 de euro. Mi-a spus că trebuie să discute cu domnii generali.
  • Ulterior m-am prezentat iar la cabinet și mi-a spus că singura variantă e 600.000 de euro plus TVA pentru contractul de asistență juridică. Și am semnat acest contract.
  • Cu dl general Coldea m-am văzut prin vara anului 2023 la o terasă, când a venit să se vadă cu un prieten comun din Emiratele. În doi ani cât am stat în control judiciar cred că au venit peste o sută de persoane care mi-au spus că doar Coldea poate să îmi rezolve problema, e singurul din România care are pârghiile necesare. Deja se vorbise despre mine cu dânsul. El a spus că știe problema mea, cunoaște dosarul.
  • Am plătit un avans de 100.000 de euro, dar problema discutată de la început era că nu am banii.
  • Ce trebuia să vi se ofere de 600.000 de euro? Optimizarea situației mele din justiție. Că îmi garantau că voi obține o condamnare cu suspendare. În momentul în care am încheiat contractul cu dânșii au spus că în mod normal dacă lucrurile decurg bine, dacă judecătorul de la Tribunal care a fost studentul dlui Trăilă va da o rezoluție pozitivă, la Curtea de Apel va fi mai simplu și vom scădea acești ani (de detenție – n.red.).
  • Dl Dumbravă m-a primit la birou, mi-a explicat care sunt condițiile de optimizare. Mi-au spus că trebuie să plătesc urgent restanțele la dl avocat Trăilă și să fac rost de banii necesari pentru a plăti prejudiciul.
  • Dl Tocaci, dl Trăilă, dl Dumbravă făceau presiuni, spuneau că Florian Coldea se supără, o să am probleme, o să îmi rezilieze contractul de asistență juridică. Dl Tocaci mi-a spus că ”alții care au plătit au rezolvat, tu dacă nu plătești s-ar putea să ajungi la pușcărie să îți aruncăm chiftele pe geam”.
  • Din moment ce sunt 20 și ceva de înregistrări depuse la DNA, probe clare și exigibile, mai mult nu am ce să spun.

Cine este Cătălin Hideg

Cătălin Hideg, patronul Sanimed, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în primă instanță, în dosarul în care Parchetul European a anchetat o presupusă fraudă cu fonduri europene de peste 3 milioane de euro.

„Se suspectează, în acest caz, că beneficiarul unui proiect finanțat din fonduri europene a obținut în mod ilegal fonduri în valoare de 3 073 646,35 EUR (14 440 459,60 RON, fonduri nerambursabile) în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2020, în urma utilizării de documente și declarații false și inexacte.

După obținerea pe nedrept a fondurilor, beneficiarul este suspectat că le-a transferat pentru a ascunde originea ilicită a acestora și pentru a ascunde frauda. Schema de fraudă a avut o dimensiune transfrontalieră, deoarece beneficiarul a utilizat, prin intermediari, societăți cu sediul în Spania, Portugalia și Cipru”, afirma Parchetul European într-un comunicat, fără să îl menționeze pe Cătălin Hideg.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:44 - România, Grecia și Bulgaria fac front comun pentru a contracara explozia prețurilor la electricitate / Sebastian Burduja: „Ceea ce ar trebui să fie o piață unică în sectorul energetic la nivelul UE nu se comportă ca atare” (VIDEO)
17:40 - Ministrul Sebastian Burduja, despre cum se va face compensarea la energie după ce expiră plafonarea: „Asta ne propunem să facem până în aprilie și să ținem cont de veniturile gospodăriei” (VIDEO)
17:40 - Urșii care provoacă pagube și pun în pericol oamenii din Mureș vor fi împușcați. Sunt mai mult sălbăticiuni decât suportă habitatul
17:20 - Experiența unei femei aflată la o piscină din Dubai. A fost dezgustată de bărbatul de lângă ea (VIDEO)
17:14 - Leacul care te scapă de viroze. Lidia Fecioru a explicat totul pas cu pas: „Este bun, în special, în tratarea răcelilor și a problemelor respiratorii”
17:12 - Sorin Grindeanu: La finalul lunii decembrie se va circula pe autostradă de la Ploiești la Focșani
16:53 - Oprah Winfrey a întrerupt-o pe Meghan Markle în public. S-ar putea să fie sfârșitul prieteniei lor
16:47 - Alfred Bulai va fi plasat în arest la domiciliu. Decizie este definitivă
16:34 - Simona Spătaru (USR), despre noua lege a pensiilor: „Românii nu au nevoie de ajutoare sociale, ci au nevoie să le fie respectate drepturile” (VIDEO)
16:27 - Cristian Seidler (USR), despre o eventuală modificare a legii pensiilor: Am depus și noi un proiect de lege. Nu se vrea, ca să fie foarte clar, nu e problemă administrativă (VIDEO)