Medic: Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii. Când va ajunge la noi coronavirusul, o să fie vai de noi

Medic: Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii. Când va ajunge la noi coronavirusul, o să fie vai de noi

Cătălin Dudu, medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, atrage atenția că România nu este pregătită pentru a face față unei epidemii și, într-o astfel de situație, fiecare va fi nevoit să se descurge pe cont propriu. Când coronavirusul va ajunge la noi în țară, „o să fie vai de noi”, a mai susținut acesta.

„Din păcate, nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii şi o spun cu toată responsabilitatea. Când va ajunge şi la noi virusul, o să fie vai de noi… Fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că, aşa cum a declarat ministrul Finanţelor, în martie vom achiziţiona primele materiale de protecţie şi luptă cu virusul. Oricum să nu ne panicăm ‘avem locuri suficiente pentru carantină’ şi acum văd că au dreptate…Câţi oameni fără casă să fie afectaţi???? Este trist şi îngrijorător ce se întamplă şi aş vrea să aud că se organizează o celulă de criză şi se iau nişte măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporţiile unui dezastru iminent”, a scris medicul Cătălin Dudu, pe Facebook.

Medicul a catalogat apoi drept „amatorism” decizia autorităților de a izola trei persoane care au venit din regiuni afectate de coronavirus, dar nu și pasagerii care au intrat în contact cu ele pe durata călătoriei.

„Bine că sunt medici în aeroport să trieze pasagerii, dar îmi spune şi mie cineva cum recunoşti un om infectat fără simptome? Numai la noi se poate aşa o performanţă. Bine că avem biserici la toate colţurile de stradă că o să avem nevoie. Singura veste mai bună este că virusul ăsta deşi se răspândeşte uşor, statistic nu este chiar atât de mortal pe cât de înspăimântător”, a mai scris Cătălin Dudu, pe Facebook.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a declarat că În România nu mai sunt măști și costume de protecție:„Avem kituri de testare, toate cele cinci spitale nominalizate prin ordin de ministru să managerieze situaţia au kituri. Că sunt multe, că sunt puţine… un kit are 150 de teste. Pe măsură ce se consumă intră în procedura de achiziţie locală. Problema e a măştilor şi a costumelor de protecţie. Aici intervine procedura de achiziţie în regim de urgenţă pentru că, nemaifiind pe teritoriul României, trebuie importate”. (DetaliiAICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`