Cătălin Cherecheș ar fi fugit din țară. Purtătorul de cuvânt al IGPR, despre unde s-ar afla acum primarul din Baia Mare: “Polițiștii efectuează toată gama de activități specifice unor asemenea situații pentru a localiza persoana în cauză” (VIDEO)

Cătălin Cherecheș ar fi fugit din țară. Purtătorul de cuvânt al IGPR, despre unde s-ar afla acum primarul din Baia Mare: “Polițiștii efectuează toată gama de activități specifice unor asemenea situații pentru a localiza persoana în cauză” (VIDEO)
Foto: Cătălin Cherecheș / Facebook

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a avut o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Andreea Moraru, unde a dat mai multe detalii despre primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, dar care, acum, e de negăsit. Conform unor surse, ar fi fugit deja din țară, deși se afla sub control judiciar. Tribunalul Cluj a emis mandat european de arestare pe numele lui Cărălin Cherecheș.

“Din datele pe care le dețin la acest moment, date transmise de către polițiștii IPJ Maramureș, astăzi, în jurul orei 09:20 dimineață, IPJ Maramureș a primit din partea instanței un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele bărbatului la care dumneavoastră faceți referire.

Conform procedurii, polițiștii s-au deplasat de îndată la domiciliul acestuia, au efectuat verificări, nu a fost identificat, drept pentru care în urma informațiilor și datelor obținute de către polițiștii din Maramureș a fost solicitat instanței de judecată emiterea unui mandat european de arestare, ceea ce s-a și întâmplat foarte repede.

Tribunalul Cluj a emis acest mandat european de arestare, drept pentru care persoana la care faceți referire a fost dată în urmărire internațională. În continuare, polițiștii efectuează toată gama de activități specifice unor asemenea situații pentru a localiza persoana în cauză, pentru a o depista, pentru a o prinde și pentru a pune în executare acest mandat”.

Ar fi putut să părăsească țara, deși se afla sub control judiciar?

Purtătorul de cuvânt a fost întrebat cum ar fi putut pleca din țară Cherecheș, deși se afla sub control judiciar?

“Colegii mei iau în calcul toate ipotezele de lucru la acest moment, ceea ce este însă foarte important de precizat este faptul că bărbatul se afla în control judiciar și avea, într-adevăr, interdicția de a părăsi țara.

Astăzi la ora 11:00 avea termen să se prezinte la Inspectoratul de Poliție din Maramureș, la sediul poliției, pentru a semna pe acele documente, conform programului stabilit prin obligațiile din măsura controlului judiciar. Nu s-a întâmplat acest lucru întrucât anterior acestei ore, și anume, în jurul orei 9 și 20, a fost primit acel mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Așadar, polițiștii au plecat de îndată la domiciliul acestuia, l-au căutat și în locurile pretabile a se afla, nu a fost identificat. Tocmai de aceea, inițial a fost dat în urmărire națională și în această seară, în urma emiterii mandatului de către Tribunalul Cluj, în urmărire internațională, și reiterez faptul că polițiștii desfășoară toată gama de activități și iau în calcul toate ipotezele la acest moment.

Când spun locuri pretabile, mă refer în primul rând la domiciliu, mă refer la locul de muncă, dar și în locurile pe care le-ar putea frecventa. Nu a fost identificat tocmai de aceea, conform procedurii, pentru că Poliția Română are o procedură foarte clară, a fost dat în urmărire națională, a fost postat pe site-ul Poliției Române la persoane căutate, așa cum am transmis deja public, și, ulterior, a fost emis de către instanță acest mandat european de arestare. În urma acestui mandat european de arestare, polițiștii iau în calcul toate ipotezele, se poate afla pe teritoriul național sau în afara teritoriului național. Tocmai de aceea vom colabora cu parteneri interni și cu partenerii externi, la fel cum facem de fiecare dată, având o colaborare foarte bună la nivel intern, dar și la nivel internațional pentru a-l localiza pe acesta și pentru a pune mandatul în aplicare”.

A ieșit primarul pe la Vama Petea?

Purtătorul de cuvânt a fost întrebat dacă are informații cu privire la vama pe care ar fi ieșit din țară, pentru că, conform informațiilor apărute în presă, edilul ar fi ieșit pe la vama Petea.

“Cu siguranță, colegii mei care se ocupă de acest caz, colegii din Maramureș, au toate aceste informații la îndemână. Le iau în calcul și, așa cum am precizat și anterior, și întăresc acest lucru, cu siguranță, colegii iau în calcul toate variantele de lucru, analizează date, analizează informații, astfel încât să restrângem cât mai mult aria de căutare, în vederea localizării, depistării și reținerii persoanei pentru a pune în executare acest mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.”

Se afla sub măsura controlului judiciar, știm că periodic persoanele aflate într-o astfel de ipostază trebuie să se prezinte la poliție, să dea cu subsemnatul. S-a întâmplat asta în cazul domniei sale n-au fost probleme până acum”.

Georgian Drăgan a fost întrebat dacă până acum, Cherecheș a mai lipsit de la datul cu subsemnatul la poliție, aflându-se sub control judiciar.

„Ultima dată a fost la sediul IPJ Maramureș, luni, dacă nu greșesc, ar fi trebuit să se prezinte din nou astăzi, la ora 11:00, conform acestui program, stabilit prin măsura controlului judiciar.

Nu s-a întâmplat acest lucru întrucât, anterior acestei ore, cum am precizat, a fost emis acel mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de către instanță. Așadar, astăzi nu s-a prezentat la acel termen, dar a fost căutat începând cu ora 09:20 pentru a fi identificat, pentru a fi depistat și a fi pus în aplicare acel mandat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)