Cât va mai ține valul de aer tropical în România. Anunțul ANM despre valorile termice

Cât va mai ține valul de aer tropical în România. Anunțul ANM despre valorile termice
Sursa Foto: Freepik

Un val de aer tropical s-a intalat în România, iar temperaturi sunt mult prea mari pentru această perioadă din calendar.

Vreme caldă până la mijlocul lunii februarie

Dar, vremea caldă va mai ține până la mijlocul lunii februarie și meteorologii anunță valori cu 10-15 grade mai mari decât normalul perioadei, conform Adevărul.

„Masa de aer caldă va fi de interes pentru toată această săptămână, pentru că vorbim de temperaturi maxime zilnice în fiecare zi, cuprinse în general între 8 până la 19-20 grade Celsius. Semnalul este că, cel puțin până la jumătatea acestei luni, vorbim de o vreme mult mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, maximele fiind mai ridicate, cu mai mult de 10°-15° față de normalul datei din calendar”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM.

Cele mai mari temperaturi înregistrate în februarie

Miercuri, 7 februarie, s-au înregistrat cele mai mari temperaturi din luna februarie. La Calafat, Băileşti, Bechet, Zimnicea au fost 22 de grade, iar în București au fost 20-21 de grade.

Joi, 8 februarie, valorile se vor menține ridicate, cerul va fi mult mai senin în sudul și du-estul țării, iar în rest vor fi înnorări temporare. În Maramureș, Crișana, Transilvania și nordul Moldovei va ploua izolat și în Carpații Orientali și în Munții Apuseni vor fi precipitații mixte.
Vântul se va menține, dar va sufla moderat, intensificări va avea în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de 60-80 km/h. Temperaturile maxime vor fi între 8-18 grade.

În București, vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va fi de 17-18 grade, iar cea minimă de 3-5 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`