Vortexul polar își schimbă direcția. Elena Mateescu, director ANM: „Rămâne în vigoare avertizarea de cod portocaliu” (VIDEO)

Vortexul polar își schimbă direcția. Elena Mateescu, director ANM: Rămâne în vigoare avertizarea de cod portocaliu (VIDEO)
Foto: Pixabay

Elena Mateescu, director ANM, a declarat pentru B1 TV, că ninsorile nu se vor opri în următoarele ore în zonele care s-au aflat sub cod roșu de viscol. Astfel, patru județe din nordul Moldovei rămân sub avertizare de cod portocaliu până joi seara la ora 22:

„Până diseară la ora 22 rămâne în vigoare avertizarea de cod portocaliu pentru județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași precum și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud. Cele patru județe din nordul Moldovei rămân în continuare sub avertizare de cod portocaliu pentru că vor mai continua ninsorile, vizibilitatea va fi redusă, se va mai depune strat nou de zăpadă consistent iar vântul va avea viteze de 55-65 de km pe oră, local acumulându-se cantități de precipitații de peste 20 l/m2.

În condițiile în care deja stratul de zăpadă în zona Moldovei, în județele avertizate cu cod roșu măsoară 25-57 de cm s-a decis de către specialiștii din cadrul Centrului Național de Prognoză Meteorologică menținerea codului portocaliu având în vedere diagnoza ultimelor 24 de ore”.

Aceasta a precizat că va exista și o avertizare cod galben până mâine la ora 12: „Vorbim până mâine la ora 12 și de o avertizare meteorologică de cod galben pentru nordul, centrul Moldovei dar și pentru Maramureș, Transilvania și Nordul Crișanei, în zona de munte, ninsorile vor predomina în aceste zone, se va depune strat de zăpadă, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40-60 de km/h, viscolind ninsoare cumulându-se cantități de apă de 10-15 l/m2”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios