Chiar dacă mulți români se grăbesc să achiziționeze carne în perspectiva sărbătorilor, temându-se că prețurile ar putea crește semnificativ în viitorul apropiat, Sorin Minea, președintele Romalimenta, argumentează că nu se anticipază majorări ale costurilor la carne de porc, întrucât cererea nu pare să fie extrem de ridicată.
„În fiecare zi văd la televizor cum prețul la carnea de porc se va dubla. Vă spun, chestia asta este imposibilă. O creștere a prețurilor atunci când consumul este mic este utopică.
În momentul în care vânzările sunt mici încep discount-urile pentru a vinde ceva în perioada aceasta. Deci explozia prețurilor în perioada de sărbători, din punctul meu de vedere, este exclusă”, a afirmat Sorin Minea, scrie Romaniatv.
„Pe toate statisticile pe care le-am văzut, declarativ, fiecare cetățean dorește să mănânce produsele de la el din țară. O creștere a prețurilor pe origine nu știu dacă va fi viabilă sau nu.
La noi, o parte dintre cei care vorbesc de produse românești spun că ”noi trebuie să vindem mai scump ca să ne scoatem banii”, nu mi se pare o politică coerentă”, a mai adăugat acesta, potrivit DCNews.