Cât va costa căldura pentru un apartament din București în această iarnă

Cât va costa căldura pentru un apartament din București în această iarnă
Foto simbol: Pixabay

În București au început probele de căldură, iar primarul general Nicușor Dan a anunțat că prețul gigacaloriei va rămâne la același nivel și în această iarnă.

Prețurile la căldură în București

Precum în iarna trecută, prețul plafonat al gigacaloriei este de 1.000 de lei, dintre care 346 sunt achitați de bucureșteni, iar restul de primărie.

Potrivit Cancan.ro, în funcție de dimensiunea locuinței, locuitorii Capitalei ar urma să achite următoarele prețuri pentru încălzire: aproximativ 350 de lei pentru o garsonieră; aproximativ 700 de lei pentru un apartament cu două camere; până la 1.000 de lei pentru un apartament cu trei camere.

Va fi furnizată căldură din momentul în care se înregistrează temperaturi de 10 grade sau mai mici timp de trei zile la rând, între orele 20 și 6 dimineața.

„Vă reamintim că începerea furnizării agentului termic pentru încălzire, se va face potrivit prevederilor articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, respectiv: «începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici»”, spune Termoenergetica.

Compania a precizat că, la cerere, deja a început să furnizeze agent termic pentru spitale, școli, grădinițe, cămine de bătrâni și alte instituții care au formulat solicitări în acest sens.

„Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituţiei din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa [email protected]”, mai spune Termoenergetica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`