Cât timp poți păstra ouăle și mezelurile în frigider. Sfaturi esențiale pentru prospețime și siguranță alimentară

Cât timp poți păstra ouăle și mezelurile în frigider. Sfaturi esențiale pentru prospețime și siguranță alimentară
Sursa foto: Freepik.com / @freepik

Ouăle și mezelurile, pentru a fi păstrate în condiții optime, în frigider, trebuie respectate niște reguli esențiale.

Păstrarea ouălor și a mezelurilor în frigider este importantă pentru menținerea prospețimii și siguranței alimentare. Iată câteva sfaturi generale privind perioadele de păstrare în frigider pentru aceste alimente.

Cum ar trebui păstrate ouăle

Ouăle pot fi păstrate în frigider timp de aproximativ 3 până la 5 săptămâni de la data cumpărării, atât timp cât sunt depozitate în coaja lor originală. Este recomandabil să le păstrați în ambalajul original sau într-un suport special pentru ouă, pentru a le proteja de mirosuri și de contaminare.

Cum ar trebui depozitate mezelurile

Durata de păstrare a mezelurilor în frigider poate varia în funcție de tipul de mezel și de modul în care sunt ambalate. În general, mezelurile feliate (cum ar fi șunca, salamul, șuncă presată etc.) pot fi păstrate în frigider timp de aproximativ 3 până la 5 zile. În cazul mezelurilor întregi (cum ar fi șuncă întreagă, salam întreg etc.), acestea pot fi păstrate mai mult timp, în jur de 1 până la 2 săptămâni, dacă sunt bine ambalate și păstrate în frigider.

Este important să verificați mereu data de expirare a produselor și să le folosiți înainte de această dată pentru a vă asigura că sunt proaspete și sigure pentru consum. De asemenea, este esențial să respectați orice instrucțiuni specifice de păstrare de pe ambalajele produselor. Dacă observați orice schimbare de culoare, miros sau textură neobișnuită, este mai bine să nu consumați acele produse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi