Cât de simplu și rapid este să trimitem colete, în zilele noastre. Firmele de curierat au dezvoltat servicii imbatabile

Cât de simplu și rapid este să trimitem colete, în zilele noastre. Firmele de curierat au dezvoltat servicii imbatabile

În zilele noastre, a devenit incredibil de simplu să trimitem un colet. De la cumpărăturile online până la trimiterea cadourilor către cei dragi, procesul de expediere a unui colet este mai simplu și mai rapid decât oricând.

Pe piață au apărut nenumărate firme de curierat la care putem apela pentru a livra un pachet cuiva, de exemplu.

Firmele de curierat pot livra coletele în doar câteva ore

Firmele de curierat oferă acum o gamă mare de opțiuni, de la livrări standard, care pot dura câteva zile, până la livrări express, care pot ajunge la destinație în scurt timp, adică în doar câteva ore.

De asemenea, de mare ajutor e și opțiunea de a livra prin intermediul locker-ului, pe care îl dețin anumite firme de curierat, accesând opțiunea “trimitere colet” din aplicația lor, care poate fi descărcată pe telefon. Astfel că nu mai e nevoie să aștepți să vină curierul acasă pentru a trimite un colet.

De asemenea, opțiunea lockerului e benefică și în cazul în care destinatarul nu poate fi prezent la livrare. Avantajul acestor lockere este că ele sunt disponibile 24/7 și permit ridicarea coletului în momentul în care este disponibil destinatarul.

Un alt aspect important e că oricine poate trimite un colet, prin anumite firme de curierat, fără a fi nevoie de un contract preexistent cu acea companie, ci doar prin simpla utilizare a lockerelor.

Tehnologia avansată pentru urmărirea coletului ne permite să vedem statusul expedierii. În cazul în care primești un colet, trebuie să știi că unele companii au dezvoltat aplicații prin care poți verifica cât de aproape e curierul de locuința ta, în momentul în care acesta se află în zonă, câte opriri mai are până va ajunge să îți livreze pachetul.

Totodată, multe companii de curierat rapid au inclus în oferta lor și opțiuni de livrare internațională, care permit expedierea coletelor în aproape orice colț al lumii.

Cost scăzut la livrarea coletelor

Un alt plus în ceea ce privește trimiterea unui colet este costul scăzut. Competiția intensă între firmele de curierat a dus la scăderea costurilor pentru serviciile de livrare. Astăzi, trimiterea unui colet poate fi foarte accesibilă oricui, indiferent de ce destinație alegi. În plus, multe platforme online includ livrarea gratuită sau au un cost redus, ceea ce stimulează utilizarea acestor servicii.

Dacă dorești să trimiți un colet cu o firmă de curierat rapid, trebuie să urmezi câțiva pași importanți:

  • alege serviciul de curierat potrivit
  • pregătește coletul corespunzător
  • etichetează corect coletul
  • optează pentru cum dorești să fie ridicat coletul, să vină curierul acasă, să îl ia, sau îl duci la un locker
  • apoi poți urmări coletul în timp real

De la ambalare, la urmărire și livrare, oricine poate expedia un colet cu ușurință, știind că acesta va ajunge la destinație în condiții optime.

Important e să alegi un serviciu de curierat rapid de încredere și să utilizezi toate opțiunile disponibile pentru a asigura livrarea în cel mai scurt timp posibil. Astfel, vei avea certitudinea că pachetul tău ajunge la destinație în siguranță și la timp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`