Cât de periculos este asteroidul „Zeul Haosului” pentru planeta noastră? Noile calcule ale oamenilor de știință

Cât de periculos este asteroidul „Zeul Haosului” pentru planeta noastră? Noile calcule ale oamenilor de știință
Foto: Captura video YT

Oamenii de știință au făcut noi calcule privind posibilitatea ca asteroidul „Zeul Haosului” să lovească Pământul. Acesta a fost considerat extrem de periculos mulți ani la rând, pentru că ar fi urmat să lovească Terra în 2029. Dacă nu s-ar fi întâmplat atunci, evenimentul apocaliptic s-ar putea întâmpla în 2036.

Asteroidul se va apropia de Pământ

Oamenii de știință au observat că asteroidul Apophis se va apropia la 40.000 de kilometri de Pământ în 2029, dar va ocoli planeta. Dar, astronomii au analizat din nou situația acestui asteroid considerat cel mai periculos, informează Cancan.

„Având în vedere cât de aproape va trece Apophis de Pământ, există un posibil risc ca o abatere de la traiectoria sa actuală să-l apropie de impactul asupra noastră”, a explicat co-autorul Benjamin Hyatt, student la Universitatea Waterloo.

Dacă un alt asteroid îl va lovi pe „Zeul Haosului” ar putea să îi devieze traiectoria, drept pentru care astonomii continua să studieze acest scenariu.

Cât de periculos este asteroidul

Profesorul Paul Wiegert și co-autorul acestui proiect, Benjamin Hyatt, a transmis că vor continua cercetările privind calcularea traiectoriei a asteroidului „Zeul Haosului”, dar și a altor 1,3 milioane de asterozi cunoscuți din Sistemul Solar. Astfel, aceștia spun că „Zeul Haosului” nu este atât de periculos pentru țara noastră.

„Am calculat traiectoriile tuturor asteroizilor cunoscuți folosind o simulare computerizată detaliată a sistemului nostru solar și a fost evaluată posibilitatea unui astfel de eveniment improbabil. Din fericire, nu se anticipează astfel de coliziuni”, a explicat și profesorul Paul Wiegert.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital