Cât de eficientă este, de fapt, protecția solară / Mituri și adevăruri despre SPF

Cât de eficientă este, de fapt, protecția solară / Mituri și adevăruri despre SPF
Sursa foto: Pexels

Factorul de protecție solară (SPF) reprezintă capacitatea unui produs de a opri cantitatea de radiații UVB absorbite de piele, prevenind astfel îmbătrânirea prematură, precum și pentru apariția cancerului de piele.

În emisiunea Mi-Th influencer, de pe DC News și Spectacola, Mirela Vescan și Thea Haimovitz au vorbit despre bronz și despre importanța cremei de protecție solară.

Mituri legate de SPF și importanța cremei de protecție solară

„Un medic povestea că nu trebuie folosite creme cu SPF, pentru că nu este nevoie. Trendul era, cândva, să îți pui SPF dimineața, la prânz și seara. Eu dacă merg la mare și nu îmi pun o cremă cu SPF mă înroșesc, fac bășici pe piele, mi se cojește pielea, îmi rămân pistrui pe piele, iar pielea rămâne la fel de albă. În afară de faptul că am agresat pielea, altceva nu se întâmplă”, a avertizat Thea Haimovitz.

„Când aplici SPF pe față trebuie să începi cu un factor de protecție mare, fără să îmbâcsești pielea prea mult. Apoi poți să cobori spre un factor de protecție mai mic, până când poți să aplici un factor de protecție foarte mic.

Pielea noastră are nevoie să absoarbă razele soarelui împreună cu vitamina D, fixând astfel niște substanțe în organism. SPF-ul oprește pielea din a intra într-un impact cu soarele. Îți poți da seama cât de mult te-ai expus prin felul în care te bronzezi, potrivit Dcnews.ro.

Unele persoane nu se bronzează niciodată

Trebuie să știi că unele genuri de piele nu se bronzează niciodată și că există tot felul de căi de a te bronza. Solarul nu mai este la modă de foarte multă vreme. De aceea, bronzul organic este foarte bun. O piele bine hidratată ține bronzul și o săptămână. Există creme autobronzante, dar cumpărați-le pe cele scumpe, nu pe cele ieftine. La uleiurile esențiale, prețul face diferența.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`